Президент Чехії зустрівся з українською дівчинкою, яку цькували чеські однокласники

НОВИНИ 11.06.2023 Коментарі 0

Президент Чеської Республіки Петр Павел  запросив до своєї резиденції в Празькому Граді українську школярку, яка нещодавно зазнала знущань з боку чеських однокласників.

Про це повідомило Чеське радіо.

«Я загалом засуджую знущання, приниження та насильство у школах. А у випадку з дитиною, яка через війну була змушена покинути свою країну та друзів, і якій ми запропонували притулок, це особливо ганебно. Я високо оцінюю реакцію школи та батьків, а також те, що їй було складено вибачення. Але шрами на душі залишаться», - таке повідомлення президент Чехії Петр Павел залишив у Twitter під фотографією, на якій зображено його зустріч із дівчинкою з України.

Нагадаємо, нещодавно в соцмережах з'явилося відео, на якому зафіксовано, як під час шкільної екскурсії однокласники знущаються і навіть плюють в обличчя дівчинці, супроводжуючи це вигуками про «добру Росію» та «погану Україну».

Міністр освіти Мікулаш Бек також відреагував на відео, заявивши, що «залякування в будь-якій формі є абсолютно неприйнятним», і закликав вчителів рішуче протидіяти подібному у своїх класах. Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан назвав у своєму повідомленні у Twitter «плювок в обличчя дитині плювком в обличчя всій нашій цивілізації». «Діти просто переймають наші моделі поведінки. І наочно показують, наскільки жорстокими та дурними іноді бувають ці моделі», - додав він.

За даними ЗМІ, інцидент стався під час шкільної екскурсії, організованої для учнів початкової школи в чеському містечку Опочно. Директорка школи Ева Александерова заявила ЗМІ, що школа буде долати цю проблему разом із батьками та категорично не погоджується з такою поведінкою.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: