Російська пропаганда вчергове «відімстила» ЗСУ

НОВИНИ 09.01.2023 Коментарі 0

Новорічне привітання від Збройних Сил України російським чмобікам, яких зігнали в макіївське ПТУ послухати виступ путіна, настільки не сподобалося у кремлі, що там уже понад тиждень часу «мстять і мстять». За різними даними, у новорічну ніч «під бій курантів» від ракет РСЗВ HIMARS загинуло від 200 до 600 частково мобілізованих росіян.

У неділю, 8 січня, міноборони росії повідомило про «операцію відплати» за удар Києва по пункту тимчасової дислокації російських військових у Макіївці. «Масованим ракетним ударом у Краматорську знищено понад 600 українських військових», - заявили в міноборони рф.

Фантазії російської пропаганди спростували у декількох джерелах. Так, речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий розповів «Суспільному», що заява міноборони рф не відповідає дійсності.

«Ця інформація настільки ж відповідає дійсності, як так і дані, що вони знищили всі наші HIMARS. Це – інформаційна операція міністерства оборони рф у відповідь на успішні дії ЗСУ з ураження їх великих скупчень особового складу, їх складів, логістики нашими високоточними системами ураження. У них такої можливості немає», - сказав представник ЗСУ.

Його слова підтвердили й іноземні журналісти, які побували на місці прильоту російських боєприпасів у Краматорську.

«Британські, фінські й італійські журналісти сфотографували вирву за 50 метрів від будівлі, опитали місцевих жителів і дійшли висновку , що в результаті ніхто не постраждав, а будівля зазнала невеликих пошкоджень, швидше за все, від ракети С-300. Фотографії були настільки промовистими, що від них офігелі навіть російські пропагандисти, які в черговий раз усвідомили, що міноборони рф годує їх маячню», - пише ТГ-канал ізраїльського військового експерта Іґаля Левіна.

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) звертають увагу на те, що твердження російського міноборони про відплату ЗСУ «викликають чергове невдоволення в російському інформаційному просторі».

«Міністерство оборони Росії неправдиво стверджувало, що удар у відповідь був спрямований на декілька тимчасових українських пунктів дислокації у Краматорську Донецької області. Убито понад 600 українських військовослужбовців. Ця заява неправдива – фінський журналіст побував на місці удару у Краматорську 8 січня і зазначив, що він потрапив у порожню школу. Декілька російських воєнкорів негативно відреагували на заяви міноборони росії, зазначивши, що воно часто подає оманливі заяви, та розкритикували російське військове керівництво за те, що воно вигадувало історію про «помсту» за удар у Макіївці, замість того, щоби притягнути російське керівництво до відповідальності за втрати», - зазначили в ISW.

Радник міністра оборони України України Олексій Копитько вказує у FB на те, що своїми заявами міноборони рф «офіційно підтвердило масові втрати своїх солдатів у Макіївці… але у своїй манері». На його думку, цифра про загибель 600 осіб унаслідок однієї атаки зайшла в російське інформаційне поле краще, ніж офіційна брехня.

За словами радника, цифра «600» від кремлівської пропаганди є невипадковою і слугує класичним прикладом російської тактики «віддзеркалення».

- Це визнання, що вони борються з поширенням конкретної цифри. Зараз цю цифру женуть із усіх російських прасок, і незабаром роснаселення буде переконане, що «втрата 600 осіб» - це про українців.

Росіяни дзеркалять так у лоб саме тоді, коли є чітке влучання в конкретний факт. Щоби створювати картинку «так, це правда, але це не про нас, а про них, ви щось плутаєте».

«Макіївка» - це декілька (не уточнюватиму зараз 2/3/4) підводних човнів «Курськ» убитими. Традиції брехні про втрати за 20 років у РФ лише зміцнилися», - написав Олексій Копитько.

Відреагував на фантазії міноборони рф у своєму ТГ-каналі й Олександр Невзоров, який охарактеризував їх «чистою брехнею».

- Ще з моменту бомбардування пологового будинку в Маріуполі, з днів Бучі – було зрозуміло, що абсолютно все, що повідомляє міністерство оборони росії – є хімічно чистою брехнею без найменшої домішки правди чи хоча б правдоподібності. Всі повідомлення міноборони розраховані на алкоголізовану чернь російських глибинок і насмерть отруєних телевізором пенсіонерів.

Сьогодні розкрилася чергова глобальна брехня – жодного «удару відплати» за Макіївку не було, як не було й 600 убитих ВСУшників. Усе брехня.

Росіянам ввижалася база ЗСУ у порожньому будинку без шиб краматорського гуртожитку №28. Так, шандарахнули ракетами, але навіть туди не поцілили. Роздраконили асфальт і мерзлий газон поряд із порожньою коробкою безлюдної будівлі. Нікого навіть не подряпали (та й не було кого).

Обман настільки очевидний, що «удар відплати» висміяли та детально розібрали по кісточках усі без винятку.

Втім, це скандальне викриття не завадить мо росії і далі брехати так само завзято, безпорадно та безглуздо, як воно привчене, - прокоментував невзоров.

Нагадаємо, через декілька днів після одномоментної ліквідації величезної кількості чмобіків роспропаганда переконувала про знищення 5 установок РСЗВ HIMARS. За загальними підрахунками усіх заяв російського міноборони від часу появи цих систем на озброєнні ЗСУ (з липня минулого року) виходить, що окупанти знищили «хаймарсів» більше, ніж отримала Україна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: