Польща заборонила в'їзд для російського пропагандиста

НОВИНИ 09.01.2023 Коментарі 0

Громадянина росії віктора безеку внесли у список небажаних на території Республіки Польща. Відповідне рішення прийняли за поданням голови Агентства внутрішньої безпеки Польщі. Його журналістську діяльність вважають частиною інформаційної війни кремля проти Польщі та Європейського Союзу.

«Віктор Безека протягом багатьох років бере участь у поширенні російської пропаганди, спрямованої проти інтересів Республіки Польща, статусу й імідж Польщі на міжнародній арені. Професійно пов’язаний із телебаченням Russia Today і польськомовною редакцією інформаційного агентства Sputnik. Вищезазначені «ЗМІ» є типово дезінформаційними структурами, засобами Кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють хибне уявлення про реальність серед громадян інших країн», - йдеться на урядовому сайті Республіки Польща.

Польська влада нагадує, що це не перший випадок, коли доводить використовувати інструмент заборони в’їзду в країну для російських «журналістів». У березні 2021 року на запит Агентства внутрішньої безпеки до 2025 року продовжили заборону на в'їзд у Польщі і країни Шенгенської зони леонідові свиридову, причетному до поширення кремлівської пропаганди. Того ж року заборону на в’їзд отримав євгеній решетнєв – російський телерепортер, що «вів шкідливу для Республіки Польща діяльність, яка виходить за межі журналістської роботи». На думку польських урядовців, діяльність решетнєва відповідала завданням російських структур, що ведуть інформаційну війну.

«Російські «журналісти», які працюють у Польщі, є групою, яку використовують для агресивної інформаційної діяльності Кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу. Польща незмінно залишається однією з головних цілей цієї діяльності», - сказано в повідомленні.

За інформацією ресурсу, у вересні 2022 року Польща за домовленістю із країнами Балтії посилила правила в'їзду для громадян росії. Прийняті рішення спрямовані на обмеження необов’язкових поїздок громадян російської федерації до Польщі.

Нагадаємо, днями у Латвії арештували шеф-редактора російського медіа Sputnik-Литва марата касема.
Фото gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: