Російська пропаганда «промиває мозок» італійцям про плани Польщі щодо України

НОВИНИ 04.03.2023 Коментарі 0

В італійський інформаційний простір вкинули черговий приклад повідомлення про Польщу з російською дезінформацією. Тема заїжджена, але російська пропаганда активно та невтомно інспірує її понад рік часу. Йдеться про плани Польщі захопити частину України.

«Автор допису бреше, коли каже, що поляків готують до наступу армії на захід України. У матеріалі TVP нібито окреслено майбутній «поділ» UA», - пише у своєму твіті заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, використаний для маніпулятивного допису фрагмент насправді датований іще 2014 роком. У ньому йшлося про російську «пропозицію» приєднатися до розподілу України. Таку ініціативу тоді виклали в листі російської держдуми до міністерства закордонних справ Польщі. Остання визнала таку пропозицію дивною і категорично відкинула її.

«Російська пропаганда охоче використовує маніпуляції, щоби підтвердити повідомлення про нібито територіальні претензії Республіки Польща. Російські канали у Telegram вже розповсюджували графіки-фотомонтажі з польського прогнозу погоди, у який ішлося про те, що TVP показує кордони Польщі з охопленими землями України», - нагадує польський урядовець.

Станіслав Жарин пояснює, що російська брехня про нібито плани Польщі напасти на захід України є частиною російської пропаганди проти його країни. Кремль використовує такі прийоми для знецінення Польщі і провокування ворожнечі між нею та Україною. Для путінського режиму – це стратегічно важливо.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: