У мережі гуляє фейк зі звітом британської розвідки

НОВИНИ 04.03.2023 Коментарі 0

У Телеграм та інших мережах поширюють російський фейк про буцім звіт британської розвідки щодо перемовин між рф та Україною. Мовляв, кремль готовий на певних умовах вивести свої війська.

Суть вкиду полягає в тому, що путін схиляє Україну та Захід до переговорів на умовах виведення російських військ із Херсонської та Запорізької областей в обмін на Крим. Також у «звіті» йдеться, що росія має достатньо ресурсів для повного захоплення Донецької та Луганської областей. Про фейковий звіт із просуванням кремлівських наративів повідомляє ТГ-канал «Быть Или» та вказує на ознаки фейку.

1. Текст із помилками. Місто Запоріжжя написано у двох варіантах: українською та російською транслітерацією – Запоріжжя і Запорожьє, тоді як британська розвідка у звітах використовує назви населених пунктів суто в українському варіанті.

2. Перенесення у словах. Британська розвідка у своїх звітах не використовує перенесення. Перенесення взагалі не поширені в англомовних документах і рідко використовуються.

3. Абревіатура RF. Британська розвідка ніколи її не використовує – раз. Щоразу, коли британська розвідка використовує абревіатури, то з поясненнями. Тож написали би так: Russian Federation (RF).

4. Херсонська область написана то з маленької, то великої літери. Британці не допускають таких банальних та ідіотських описок.

5. Фейк у низькій роздільній здатності. Оригінал завжди у HD.

6. Британська розвідка ніколи не дає якихось «інсайдів» про якісь перемовини й інші процеси. Вона завжди дає виключно оцінки політичної ситуації та бойових дій.

7. Якщо зайти на офіційну сторінку британської розвідки у Твіттері, то фейкового твіту там нема, а є звіт про ситуацію в Бахмуті. Зрозуміло, що жоден із фейкометів не вказує джерело поширюваної брехні.

«Тож Україну ніхто не схиляє до переговорів на невигідних для неї умовах. Будь ласка, звертайте увагу на неправдоподібні деталі та перевіряйте у джерелах. Звертайте увагу, коли немає посилання на джерело. Це перша ознака, що вам намагаються підсунути якусь дурню», - резюмує автор тексту.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: