Рішення Європарламенту про державу-терориста росія підтвердила діями

АНАЛІТИКА 23.11.2022 Коментарі 0

Майже одразу після сьогоднішнього рішення Європарламенту визнати росію державою-спонсором тероризму рашисти вирішили підтвердити діями – випустили декілька десятків ракет. ТГ-канали написали про зліт дев’ятьох стратегічних бомбардувальників, кожен з яких може нести до 6-ти крилатих боєприпасів.

У Страсбурзі «за» резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму проголосувало 494 депутати. «Проти» - 58, іще 44 утрималися, повідомляє «Укрінформ».

«Європарламент… рішуче засуджує воєнні злочини й акти терору проти цивільного населення, що здійснені російською федерацією та її поплічниками з метою досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, та визнає росію як державу, що спонсорує тероризм, та як державу, що використовує терористичні засоби», - цитує документ інформаґенція.

У резолюції також згадано факт окупації армією терористів Запорізької АЕС, що перетворили атомну станцію на військовий об’єкт.

Європарламент закликав країни-члени ЄС заборонити публічне використання будь-якої символіки, що пов’язана із російською військовою агресією та так чи інакше виправдовує або підтримує такі злочинні дії.

Окремо євродепутати відзначили роботу українських і міжнародних журналістів за правдиву інформацію про російську війну проти України та закликали провести розслідування злочинів росії проти журналістів, а також російської злочинної кампанії дезінформації, що стала складовою повномасштабної війни росії проти України.

Рішення Європарламенту привітав і Президент України Володимир Зеленський.

«Вітаю рішення Європарламенту про визнання Росії державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму. Росію необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі», - йдеться на офіційному ТГ-каналі глави держави.

Керівник Офісу Президента також відреагував на рішення Європарламенту та масовану ракетну атаку з росії.

«Терористи одразу підтверджують, що вони терористи - запускають ракети. Наївні невдахи», - написав Андрій Єрмак у своєму ТГ-каналі.

Також він опублікував коментар про вчорашній обстріл пологового відділення Вільнянської лікарні у Запорізькій області. Унаслідок дій рашистів загинуло немовля.

«Якби я міг собі дозволити у комунікації певні слова, то написав би трошки інакше про цих терористів. Але скажу лише одне – розплата для цих тварин буде максимальною, за кожне українське життя буде відповідальність», - йдеться у дописі.

Два дні перед тим, 21 листопада, Парламентська асамблея НАТО також визнала рф державою-терористом і закликала створити Міжнародний трибунал, який займатиметься фактами геноцидної війни путінської росії щодо України. Про це на своїй сторінці у FB написав очільник постійної делегації України в ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв.

Журналіст Орест Сохар у своєму ТГ-каналі «Орестократія» за декілька днів до прийняття рішення у ЄС опублікував «спойлер» про те, що на практиці воно означатиме:

- насамперед – мільярди євро компенсацій;

- визнання федерастів терористичним режимом стане світовим прецедентом. Переважна більшість європейських держав офіційно вважатимуть власника найбільшого ядерного арсеналу войовничим бандитом. Це передбачає як політичні, так і матеріальні наслідки для Росії;

- з терористом не спілкуються. Отже, Росія буде виключена з усіх політичних та економічних майданчиків, пов’язаних з ЄС. Русофілам на кшталт Орбана чи Берлусконі вибивають ґрунт з-під ніг;

- ЄС невдовзі ухвалить пакет законів, що дозволить жертвам цього тероризму вимагати компенсації за рахунок російських держактивів. Це суми в десятки млрд євро. Вже зараз Європа заморозила €23 млрд з резервів центробанку РФ, а також €17 млрд інших активів. Українці зможуть подавати позови до європейських судів з вимогою компенсацій від федерастів за завдані збитки;

- це крок до поглиблення санкцій проти РФ та посилення обороноздатності європейських країн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: