Рашистська пропаганда фейкометить про українських уболівальників на ЧС з футболу

НОВИНИ 23.11.2022 Коментарі 0

Російські пропагандистські помийки у середу, 23 листопада, масово поширюють фейк про «п’яних» українських уболівальників. Буцімто вони споганили символ Чемпіонату світу з футболу, що триває у Катарі, намалювавши на ньому «вуса Гітлера» та написали нацистське вітання «зіґ хайль».

Як пише видання «Полигон медиа», брехню поширили, зокрема, телеканал «царьград», видання, пов’язані з пріґожиним, «московский комсомолец» і навіть портал підмосковного уряду «Підмосковье сегодня». Останній навіть узяв коментар у телеведучого «Матч ТБ», який розповів про дуже суворе покарання для українців. До того ж рашисти придумали, що тамтешня поліція затримала «вандалів». На порталі

На підтвердження своїх слів «журналісти» наводять ролик із логотипом телеканалу «Аль-Джазіра». А телеканал «Царьград» прямо посилається на арабське ЗМІ.

Журналісти «Полигон медиа» не знайшли на сайті «Аль-Джазіри» жодної новини, бодай чимось подібної до російських фейків . А кореспондент близькосхідного телеканалу Нів Баркер підтвердив, що його видання ніколи не публікувало цю новину.

«Це фейк! Хороша спроба, але у відео використано неправильний шрифт, і він не відповідає нашому стилю. Ми ніколи не використовували би слово «perpetrators» (злочинці)», - пояснив Баркер.

Як зазначає «Полигон медиа», фейкове відео одним із перших опублікував телеграм-канал «Юг Live», пов'язаний із рашистом-пропагандистом владіміром соловьйовим.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: