Релігійна зброя рашистів

АНАЛІТИКА 23.03.2023 Коментарі 0

Благословляти «гради», молитися за війну та убивства чи за «архістратига ліліпутіна», хрестити автомати «кадирівців» – усе це залюбки творять служителі рпц. Рашисти намагаються максимально широко застосовувати такий потужний інструмент впливу як релігія.

На своїй території рашистська православна церква намагається впливати на мізки власних вірних – мобілізованих, добровольців, найманців і кадрових військових. Водночас у вигляді УПЦ МП московити продовжують «утримувати територію» і мізки православних на території України.

Ті, хто забули заповідь «Не убий»

Російська церква залюбки надихає солдатів на окупаційні «подвиги» за допомогою містики та забобонів.

На роzzії священник Андрєй Ткачьов (який мешкав в Україні до 2014 р., і вже тоді був відомий як апологет насилля, яке виправдовував «традиційними цінностями») закликав молитися… за вбивства українців. «Без молитви пакет «градів» не споряджати. Кожну «сигару» заладовуєш – «Господи помилуй, Господи помилуй», - вчить убивць православний пастир.

І таких випадків, на жаль, достобіса.

В далекій Ухті для мобілізованих виготовили бронепластини та вигравіювали на них молитви. Окупанти з рашистської армії під Херсоном демонстрували на камеру окопні ікони, а московська поліція замовляла броньовані панелі із зображеннями святих.

В останньому випадку йдеться про закупівлю для московських поліціянтів бронепанелей із зображеннями Архангела Михаїла, Георгія Побідоносця та ікони Казанської Божої Матері. Окрім ликів світих на броні ще й друкують тексти молитов. Панель (очевидно, йдеться про бічні чи додаткові бронепластини для бронежилетів) повинна захистити від пострілу з пістолета і осколків.

Також рпц постачає ікони для окупаційної армії рф. Патріарх особисто подарував командувачу віктору зотову ікону для храму росгвардії. А канал «роzzія-1» продемонстрував нашивки на воєнну форму зі Спасом Нерукотворним.

«Це не православ’я, а суто язичницький культ у православній обгортці, - каже про такі практики релігієзнавець Сєргєй Чапнін. – Хапаємо Його за груди, трусимо і ніби домовляємося з Ним: давай ми Писання прочитаємо, молебень відслужимо, а ти нам дай те, чого ми хочемо – збережи життя нашим близьким».

Патріарх кіріл нещодавно благословляв архієреїв на пастирську духовну допомогу мобілізованим, після чого у рашаЗМІ прокотилася хвиля сюжетів про священників на фронті.

Наприклад, протоієрей Віктор Іванов охрестив двох солдатів у чорних пакетах для трупів, аргументуючи цей символізм тим, що «у хрещенні людина вмирає для гріха». А ТБ-канал «роzzія-1» показав сюжет про охрещення автоматів за православним каноном у кадирівському батальйоні «ахмат».

Нові молитви за гавнокомандувача та війну в Україні регулярно благословляє рпц. У фільм на телеканалі «Спас» потрапив текст молитви за ліліпутіна зі словами «Даруй верховному головнокомандувачу владіміру, мужньому архістратигу та боголюбому правителю російському перемогу».

І то нічого, що московитського царька прирівняли до архангела Михайла,
провідника небесного воїнства. З минулої осені про нього ще й почали молитись, як про царя.

Свого часу архістратигом імператор Павєл називав Суворова, присвоюючи йому звання генералісімуса. Але в молитвах особливий статус царів підкреслювали тільки тим, що згадували їх на ім'я та по батькові. На початку нульових в «молитві про президента» ліліпутін згадувався без по батькові, і ця молитва не змінювалась 20 років. Проте восени 2022-го кіріл запропонував нову молитву, вже «за здравіє владіміра владіміровіча».

До слова, на свято 4 листопада кіріл натякав на царський статус кремлівського карлика, зазначивши, що «вони повинні сидіти поруч, як зазвичай сиділи цар і патріарх».  

Ну й у вже згаданому кінофільмі настоятель храму при московському інституті міжнародних відносин (МГІМО) Ігорь Фомін розповідає про священне (!) право глави держави на вбивство: «Правителі мають право на те, щоб карати, обривати земні долі та давати людині усвідомити навіть через таку страшну подію, як позбавлення життя».

Пірати у Лаврі

Тим часом в Україні, де триває кривава загарбницька війна і здійснено тисячі освячених рпц убивств, місцева філія цієї церкви зубами тримається за чужу власність.

Менше тижня залишилося у представників УПЦ МП для того, аби остаточно залишити територію Києво-Печерської лаври. Відповідний лист про розірвання договору оренди був направлений 10 березня. «Дедлайн» був поставлений на 29 березня.

Наразі у Лаврі «кипить» робота з вивезення майна – свого чи державного, це ще невідомо. Але, приміром, політолог Микола Давидюк припускає, що священники УПЦ МП цілком можуть вивозити реліквії та святині. Тож на виході варто поставити «рамку» і дивитись, що вивозиться. На думку Давидюка, зараз там мародерство буде в надзвичайно жахливих масштабах. «Тож треба проводити ревізію і посвятити після них. Бо це явно не люди, які служили Богові та українській державі», - додав Давидюк.

Тим часом у медіа поширюється цитата настоятеля Лаври Павла, який заявив, що ані в надані їм два тижні, ані через іншу причину вони не можуть виселитися з обителі. Бо, мовляв, за 35 років братія зробила усе, аби облаштувати життя обителі та паломників. Тож у них немає місця, куди це все вивозити, а залишати вони не мають наміру анічогісінько.

Також соцмережі УПЦ розганяють звернення Київської духовної академії до світу з вимогою не виганяти їх (200 монахів, 300 студентів і 300 робітників) з Лаври. Бо український уряд, бачте, «штучно вирішив розірвати договір оренди… навіть не пояснивши чому».

Цьому ж присвячено й інші публікації та в кращих традиціях соцмереж запущено спеціальні хештеги: #УПЦ_це_ми та  #Лавра_це_ми.

Тим часом рашаЗМІ нагнітають ситуацію, цитуючи неназване джерело з Лаври. Мовляв, частина ченців роз’їжджається по домівках, ті, хто мешкають недалеко, сидітимуть вдома і молитимуться («як у 20-30-ті рр. ХХ ст.»). Вже й бібліотека частково роздана парафіянам. Натомість певна кількість ченців, які вірні УПЦ (МП), «залишаться у Лаврі і стоятимуть до кінця».

До 29 березня часу залишається щораз менше. Скоріш за все, рашисти і наближені до них церковники спробують використати цю ситуацію на свою користь. Залишається сподіватись, що наші силовики вже розробили план контрзаходів, аби максимально ефективно вичистити росіянське кубло з української святині.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: