Ректор Почаївської духовної семінарії УПЦ (мп) отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 09.12.2022 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії Української православної церкви (мп) за антиукраїнську діяльність.

«Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності. Архієпископ поширював через соцмережі «дописи», якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті», - йдеться у повідомленні за 9 грудня СБУ на сторінці у FB.

Дописи деструктивного змісту ректор духовної установи поширював із анонімного профілю у соцмережі Facebook. Контекст публікації збігається з наративами російських пропагандистів.

Також під час обшуків за місцем мешкання ректора та у приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, що повторювала «тези» кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Архієпископу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

У четвер, 8 грудня, СБУ підбила підсумки контррозвідувальних заходів на об’єктах УПЦ (мп) у Херсонській, Черкаській, Житомирській і Волинській областях. Виявлено російські паспорти, прокремлівську літературу, «документи» окупаційних адміністрацій та прапори терористичних організацій «л/днр».

Встановлено, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору, у кремлівській залі в москві брав участь у церемонії оголошення анексії росією чотирьох українських обоастей. Проте за декілька днів до звільнення міста разом із російськими загарбниками втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

Цікаво, що на території собору СБУ виявила колекцію ікон, що рашисти викрали з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсону.

У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявили прапор так званої «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

На території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами рф. Наразі ці контакти перевіряє СБУ.

У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські «підручники», в яких вихваляють кремлівський режим.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: