Малоймовірно, що лукашенко накаже білоруській армії наступати на Україну – ISW

НОВИНИ 12.12.2022 Коментарі 0

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають «надзвичайно малоймовірним» варіантом, що Білорусь вторгнеться в Україну «в осяжному майбутньому».

І ISW пояснюють, що офіційні представники білоруського режиму включно з лукашенком підігрують інформаційним операціям кремля щодо можливої участі білоруської армії у прямому протистоянні з Україною.

«Російські офіційні особи постійно проводять інформаційні операції, які припускають, що звичайні сухопутні сили Білорусі можуть приєднатися до російського вторгнення в Україну. Білоруські лідери, включно з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, іноді підігрують цим інформаційним операціям. Мета цих зусиль полягає в тому, щоби відтягнути українські сили до білоруського кордону, щоби не дати їм підсилити українські операції в інших частинах театру дій», - пояснюють в ISW.

Таким чином, є надзвичайно малоймовірно, що Білорусь вторгнеться в Україну найближчим часом, незалежно від того, які ІПсО проводитиме кремль. До того ж, навіть якщо би білоруський наступ відбувся, це мало вплинуло на ситуацію, оскільки Мінськ має «вкрай обмежену ефективну бойову потужність».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: