Рашизму мало путлерюгенда – створюють «велику зміну»

НОВИНИ 19.05.2022 Коментарі 0

Схоже, на росії путінський режим розпочав агонізувати й у мареві самозбереження намагається продовжити себе у затягуванні в лабети пропаганди юне z-покоління.

У четвер російські медіа повідомили про законодавчу ініціативу повернення своєрідного «піонерського» руху. Мета – формувати світогляд дітей на основі традиційних «російських духовних і моральних цінностей». Навряд чи дітям одразу зізнаються, що ці так звані «духовно-моральні цінності» полягають у загарбанні чужих територій, руйнуванні міст і сіл, убивствах та ґвалтуваннях жінок.

Наразі ж депутати від «єдиної росії» під благими намірами внесли відповідний законопроект про створення руху «велика зміна» на розгляд держдуми. З документа випливає, що рух має стати масовою некомерційною самоврядною організацією.

Як пише regnum.ru, рух створюють у тому числі для «підготовки дітей і молоді до повноцінного життя в суспільстві, включаючи формування їхнього світогляду на основі традиційних російських духовних і моральних цінностей, традицій народів російської федерації, досягнень російської і світової культури, а також розвитку у них суспільно значущої і творчої активності, високих моральних якостей, любові та поваги до батьківщини, працелюбності, правової культури, дбайливого ставлення до природи та навколишнього середовища, почуття особистої відповідальності за свою долю та долю батьківщини перед нинішнім та майбутніми поколіннями».

Залучатимуть у тенета рашистської пропаганди дітей, віком від 6-ти років. Законопроект передбачає принцип добровільності вступу у «велику зміну». Замінити кривавого диктатора путіна та його запрошуватимуть учнів шкіл і закладів середньої профосвіти. Наставниками «большесмєнщіков» будуть повнолітні особи, які «завершили освоєння освітніх програм середньої загальної та (або) середньої професійної освіти та беруть участь у вихованні та організації дозвілля учасників». Наставниками можуть бути батьки й інші законні представники учасників руху.

Наставники можуть виконувати у русі функції вожатих і добровольців. Проте так звані іноагенти й афілійовані з ними особи не можуть бути виконувати роль наставників.

Брати участь у русі можуть також громадські об'єднання, за винятком політичних партій, релігійних організацій, професійних спілок і територіальних громадських самоврядувань, козачі суспільства, громади корінних нечисленних народів росії, суспільно корисні фонди, і навіть автономні некомерційні організації.

Попри те, що на території росії, до слова, є багато дитячих організацій та проектів, за даними російських пропагандистських медіа, усі разом вони охоплюють лише частину від 20-ти мільйонів дітей і підлітків.

«Молодь інтуїтивно і свідомо хоче об'єднуватися. Сьогоднішні молоді хлопці мають бажання брати активну участь у громадському житті країни, бажання ставати кращими, розвиватися. І ми маємо дати цю можливість. Дати її кожному незалежно від того, чи живе дитина у великому місті чи селі, багатій школі чи сільській, лідер він чи тільки намагається себе знайти», - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.

Цікаво, що на росії вже майже 7 років функціонує створена у жовтні 2015 року всеросійська асоціація національного військово-патріотичного руху «юнармія». Її засновником є теперішній міністр оборони сєрґєй шойгу.

У статті історикині Вікторії Яременко, опублікованій Українським інститутом національної пам’яті, йдеться про паралелі між «юнармією» і «гітлерюгендом»

«Воєнізовану «юнармію» як зарубіжні, так і окремі російські критики, неодноразово порівнювали з сумнозвісним Гітлерюгендом – молодіжною організацією НСДАП, членами якої ставали з 10-ти років (із 1936 року членство в Гітлерюгенді стало обов’язковим)», - йдеться у матеріалі.

Підставою для проведення таких паралелей слугує, зокрема, і наказ керівника міноборони росії Шойгу про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «юнармії» до проведення «спеціальної операції на території України». Наказ передбачає підготовку звіту щодо потенційного людського резерву у віці 17−18 років для залучення до бойових дій.

Якщо припустити, що цифри на сайті «юнармії» правдиві, то рашисти мають із кого вибирати для поповнення своїх лав під перетворення у «гарматне м’ясо».

Як писав ЗІФ, путін багато в чому копіює Гітлера та наближає свою сучасну тоталітарну систему до краху. Із руйнуванням путінського режиму є велика ймовірність і руйнації такого поняття, як російська федерація.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: