3 травня на росії: вибухи, пожежі, диверсії

НОВИНИ 03.05.2023 Коментарі 0

У середу, 3 травня, на території росії сталося одразу декілька знакових подій. Причому географія малоприємних для рашистів (термін рашизм став офіційним визначенням) інцидентів – дуже широка.  

У Брянській області безпілотники (пишуть про 5 одиниць) атакували військовий аеродром. Пошкоджено, як стверджує роспропаганда, важкий військово-транспортний літак Ан-124, який був у неробочому стані. Цікаво, що росія має у робочому стані трохи більше 10-ти таких літаків зі складених 55-ти. Відновити їх виробництво зараз неможливо. До того ж у березні за рішеннями українських судів арештовано літаки російської компанії «Волга-Днєпр» АН-124-100 «Руслан» виробництва українського ДП «Антонов». Окрім того, всередині квітня Канада арештувала російський «Руслан» та планує передати його Україні.  

Також друга НП сталася на залізниці  і знову підрив колії, по якій рухався локомотив із цистернами. Ось як роботу засоів масової пропоаганди описав у своєму ТГ-каналі військовий експерт Іґаль Левін: 

- Спочатку росЗМІ повідомляють про те, що під Брянськом зійшло «декілька» вагонів, потім  що «7-8», тепер ось у РЖД підтверджують сходження з рейок 20 вагонів. При цьому спочатку повідомляли про «запобігання новому підриву на залізниці» у Брянській області і про те, що «сліди закладки вибухових пристроїв помітив залізничник». А тепер уже заявляють, що «три вибухи сталися неподалік станції Сніжетська, коли там проходив вантажний потяг». Перше, про що розтрубили у російських новинах, що «постраждалих немає». Наразі пишуть, що «інформацію про постраждалих уточнюють». За останніми даними, сталося сходження локомотива, а з цистерн, що перекинулися у Брянській області, стався розлив, імовірно, сірки та селітри.

У Краснодарському краї загорівся резервуар із паливом у селищі Хвиля Темрюкського району. Нафтобаза розташована неподалік кримського мосту на Таманському півострові. Площа загоряння – 1 200 квадратів. У гасінні пожежі задіяно п'ять пожежних поїздів і майже дві сотні людей. Російські пабліки повідомляють про відсутність людських жертв і вибух, що чули перед займанням. Якщо припустити, що НП сталася через атаку дрона, то хвалена рашистами ППО, якою кримських міст посилено обставлений з усіх боків, проспала його проліт.

У Ленінградській області – також пожежа на аеродромі в Гостилицях. У тамтешніх ангарах зберігали гелікоптери. Вогонь погасили, техніка не згоріла. Пишуть, що хтось необережно покурив біля ґумових покришок.

У Курській області невідомі обстріляли селище Тьоткіне. Росіяни пишуть про пошкоджені 15 будинків, газогін та електропостачання.

Невтішною для рашистів є ситуація і на окупованих українських територіях. У Херсонській і Донецькій областях об’єкти та бази російських окупаційних військ зазнали артилерійських ударів у приблизно 30-ти населених пунктах.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: