Рашистська пропаганда готується втягнути у брехню іноземні медіа

НОВИНИ 18.05.2022 Коментарі 0

Прес-тур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України терміново готує департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони росії.

За даними Головного управління військової розвідки України, причиною такого кроку російської пропаганди є недовіра світової громадськості до повідомлень із кремля.

«Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів та світові ЗМІ», - йдеться у повідомленні ГУР Міноборони України.

За інформацією українських розвідників, із 18-го до 21-го травня путінські холуї планують показати представникам іноземних медіа зруйновані райони Маріуполя.

«Щоби звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових убивствах мирних жителів, російські пропагандисти вже завезли до Маріуполя уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки «місцевих очевидців», які розповідатимуть журналістам про «злочини» в Маріуполі», - розвінчує задуми рашистів ГУР.

Окрім Маріуполя, іноземних журналістів повезуть із Ростова-на-Дону в окуповані українські міста Херсон, Нова Каховка, Скадовськ, Армянськ і Донецьк. До зустрічі можливо долучиться кремлівська маріонетка Дмітрій Пушилін.

Міністерство оборони росії намагатиметься залучити до створення викривленої інформації представників мас-медіа із Франції, США, Німеччини, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

У Головному управлінні української розвідки іноземних журналістів застерігають «про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів» і нагадують «про кримінальну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави».

До речі, ЗІФ днями отримав від українських спецслужб конфіденційну інформацію, що у кремлі готують так звані темники для пропаганди із залученням іноземних медіа.

Зокрема, один із журналістів французького медіаресурсу BFMTV розповідав із москви про буцімто неефективність санкцій провідних країн світу. Мовляв, економічні заходи проти російської агресії не вплинули на повсякденне життя москвичів. Для цього через пропагандистські зливні бачки пропонували каналізувати інтерв’ю із французьким журналістом, який би нівелював уплив західних санкцій. Серед завдань темників і спростування прогнозів про «долар за 200 рублів і порожні полиці».

Як неодноразово повідомляв ЗІФ, путінська пропаганда невтомно фабрикує фейки щодо кривавої війни в Україні, яку у кремлі називають «спецоперацією».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: