Рашисти вкинули фейк про мобілізацію українських підлітків

НОВИНИ 01.11.2023 Коментарі 0

Через нестачу особового складу та резервів, знищених на лінії зіткнення українців нібито готують до швидкої мобілізації... 14-річних підлітків. Таку «новину» розганяють рашапропагандисти через підконтрольні інфоресурси.

Росіянські фейкомети пояснюють таке рішення «нестачею резервів, знищених на всіх ділянках фронту», відзначають у Центрі протидії дезінформації при РНБОУ.

У своїй «новині» вони спираються на інформацію, що на територію одного з українських навчально-виховних центрів прибули інструктори 103 ОБр ТрО, де три тижні навчали підлітків військовій підготовці, після чого найздібніших учнів нібито записали до резерву бригади.

Як зазначають у ЦПД при Раді нацбезпеки, це повідомлення є черговою вигадкою рашапропаганди. Адже згідно з чинним законодавством України, мобілізації підлягають особи, які досягли 18-річного віку (і лише за власною згодою). Водночас в Україні існують курси з військової підготовки для молоді, які не є обовʼязковими і не заборонені законом.

До слова, ще у вересні українські фахівці з контрпропаганди попереджали, що росіянська пропаганда може просувати в інфопросторі наратив про мобілізацію підлітків в Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: