Укрпошта погасила блок поштових марок з героїчним сюжетом про українських залізничників

НОВИНИ 01.11.2023 Коментарі 0

У середу, 1 листопада, у Києві відбулося погашення спеціальним штемпелем «Перший день» поштовий блок марок "Героїчні професії. Залізні люди". Укрпошта презентувала його з нагоди Дня залізничника, який в Україні відзначатимуть 4 листопада. Спецпогашення також відбулися в усіх регіонах України. Блок складається із двох марок: "Евакуаційний потяг. Херсон" та "Львів. Евакуаційний потяг". Погашення відбулися й у інших містах, зокрема, й у Львові на головному вокзалі. 

Для сюжету блоку поштових марок Укрпошта обрала реальну подію, що сталася 3 травня 2023 року. тоді російські загарбники обстрілювали Херсон.

Унаслідок прильоту на залізничний вокзал зазнав поранень провідник і загорівся один із вагонів потяга № 109сполученням Херсон-Львів. 

Попри надзвичайну ситуацію, поїзд відправився з Херсона із затримкою лише на 14 хвилин і наступного дня вчасно прибув до Львова.

Бригада пасажирського потяга сполученням "Херсон-Львів" після прибуття на перон Головного двірця у Львові 4 травня 2023 року (фото radiosvoboda.org)

Це стало можливим завдяки відвазі і професійності працівників Укрзалізниці, зазначають в Укрпошті.

"Вони не гаяли ні секунди. Надали медичну допомогу провідникові, відчепили вагон, охоплений вогнем, а пасажирів пересадили до вцілілих вагонів, щоби вони безпечно дісталися місць призначення", - йдеться у повідомленні Укрпошти на офіційній сторінці у FB.

Марки можна придбати вже зараз у відділеннях Укрпошти чи онлайн.

Вартість – майже 119 гривень. Тираж блоку – 150 тисяч примірників. Номінал кожної марки – W (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом масою до 50 г до іноземних держав).

Художник поштового блоку, конверта «Перший день» і листівки  – Віктор Грудаков

"У час повномасштабної війни Укрзалізниця стала символом національної незламності: евакуація понад 4 млн людей, безперебійний вантажний і пасажирський рух, пожежна та ремонтна допомога при ліквідації наслідків ракетних ударів, відновлення сполучення до деокупованих міст. Українські залізничники, які перші місяці війни працювали в надскладних і небезпечних умовах, без сну та відпочинку стали справжніми «залізними людьми», які тримають тил нашої країни", - зазначено на сайті Укразалізниці.

"Укрзалізниця довела, що здатна впоратися з найтяжчими викликами, ставши невід'ємною складовою для повноцінного функціонування нашої країни. Пишаюся, що Укрпошта та Укрзалізниця є міцним тандемом, який працює проти ворога та задля спільної Перемоги. Попри непрості для країни часи ви створюєте унікальні проєкти, розвиваєте та покращуєте свій сервіс, запускаєте нові міжнародні маршрути. Вірю, що скоро потяги Укрзалізниці вирушать до Донецька, Маріуполя, Сімферополя, Луганська та інших тимчасово окупованих міст нашої країни", - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Євген Лященко, Ігор Смілянський, начальник потяга "Херсон-Львів" Іван Танасюк і художник Віктор Грудаков під час церемонії погашення у Києві

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко зауважив, що на марках зображено лише одну з тисячі історій, коли залізничники, ризикуючи життям, виконували свою роботу. 

"Про деякі такі героїчні історії ми вже розповідаємо, про інші зможемо говорити лише після нашої перемоги. Залізничники, як і наші колеги поштарі, навіть в умовах широкомасштабної війни продовжують працювати в режимі 24/7 та залишаються надійним партнером для наших клієнтів та для нашої держави", - наголосив Євген Лященко.
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: