Рашапропаганда «видала» Олені Зеленській паспорт іншої країни

НОВИНИ 22.06.2023 Коментарі 0

Російські медіа й анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, не випускають із «розробки» дружину Президента України Олену Зеленську. В інфополі розгорнуто чергову дезінформаційну кампанію проти неї.

Цього разу рашапропагандисти та москвоЗМІ поширюють світлину нібито ізраїльського паспорта Олени Зеленської та пишуть, що перша леді отримала його під час останнього візиту до цієї країни.

Проаналізувавши опубліковане зображення, Центр протидії дезінформації при РНБОУ повідомляє, що це – черговий вкид ворога.

На т. зв. паспорті видно різні шрифти: це вказує на те, що дати та написи були вирізані з різних документів або зображень.

Дата закінчення строку дії цього «паспорта» (18.06.2023) спливає раніше, ніж він був «виданий» (19.06.2023).

Також фахівці знайшли у відкритих джерелах шаблон ізраїльського паспорта – ймовірно, росагітпроп використав саме його, а фото Олени Зеленської взяв з її офіційного ТГ-каналу.

До слова, раніше рашисти розганяли фейкові фото з нібито відпочинку дружини Президента на нудистському пляжі в Ізраїлі.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати Олену Зеленську, викликати зневагу до влади серед українців і західних партнерів та позбавити Україну міжнародної підтримки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: