Рашисти поширювали фейкові відео знаменитостей із антиукраїнською пропагандою

НОВИНИ 08.12.2023 Коментарі 0

Починаючи з липня цього року, проросійські канали у соцмережах активно поширювали відео з американськими знаменитостями, які були «оманливо відредаговані для просування антиукраїнської пропаганди». Про це йдеться у звіті Центру аналізу загроз Microsoft.

Як стало відомо, невідомий впливовий актор, пов'язаний із росією використовував Cameo - популярний вебсайт, де люди можуть платити публічним особам за персоналізовані відеозвернення, щоб отримати ці відео знаменитостей, включаючи актора Елайджу Вуда та боксера Майка Тайсона.

Зокрема, у низці коротких відеоповідомлень знаменитості нібито  благають «Володимира» звернутися за допомогою у зв'язку зі зловживанням психоактивними речовинами. Ці відео відредаговані невідомим актором, щоб включити емодзі та посилання, зазначають комп’ютерні фахівці. 

Далі відео широко поширювалися проросійськими користувачами соцмереж, а потім були додатково поширені рашаЗМІ, що підтримуються державою. При цьому останні представили їх як звернення безпосередньо до президента Зеленського.

У деяких випадках відео були відредаговані, щоб створити враження, що це інтерв'ю з новинними агентствами або з власного облікового запису знаменитості в соціальних мережах. І що це робиться нібито в рамках цілої кампанії прохань до Зеленського про допомогу у вирішенні проблеми зловживання психоактивними речовинами. 

Дослідники Microsoft заявили, що спостерігали щонайменше сім таких типів маніпульованих відеоповідомлень знаменитостей, які використовувалися з кінця липня 2023 року. Крім Вуда і Тайсона, в роликах знялися й інші американські знаменитості, такі як Прісцилла Преслі, а також актори Дін Норріс, Кейт Фленнері і Джон Макгінлі. 

«Офіційні особи кремля та російська державна пропаганда вже давно поширюють неправдиві твердження про те, що президент Зеленський бореться зі зловживанням психоактивними речовинами; однак ця кампанія знаменує собою новий підхід проросійських діячів, які прагнуть розширити наратив в інформаційному онлайн-просторі», - процитувало CNN звіт дослідників Microsoft.

Прикметно, що посольство росії у США не відповіло на запит CNN про коментар.

Представник Cameo заявив CNN, що компанія публічно не коментує «подробиці своїх розслідувань довіри та безпеки». Водночас речник додав, що подібні відео «порушуватимуть Правила спільноти Cameo, і платформа зазвичай вживає заходів для видалення проблемного вмісту та призупинення облікового запису покупця, щоб запобігти подальшим проблемам».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: