Потужний вибух у Підмосков’ї: український дрон, диверсія чи халатність російських курців

НОВИНИ 09.08.2023 Коментарі 0

У соцмережах хвиля повідомлень з фото та відео вибуху у Підмосков’ї – в місті Сєргієв Посад сталася «надзвичайна» подія на Загорському оптико-механічному заводі. Багато хто переконаний, що його спричинив український дрон.

Проте інформація суперечлива. Якщо вірити офіційним джерелам рашистів, то причиною вибуху стало порушення технологічних процесів.

ТГ-канал ВВС виклав добірку цифр і фактів про НП у Сергієвому Посаді. Так, по медичну допомогу звернулося 52 особи. Зо два десятки перебуває у лікарнях, шестеро з них – у реанімації у тяжкому стані. Під завалами можуть ще залишатися люди.

Вибух стався в ангарі, що розташований на території заводу, розміром 40х40 метрів. Там зберігала піротехнічні вироби компанія «Піро-Росс». Вона, зокрема, виготовляє та організовує феєрверки.

На підприємстві зруйновано частину виробничих приміщень оптико-механічного заводу. З усіх будівель та цехів евакуювали працівників. Пожежу на місці вибуху локалізували, зараз розбирають завали силами понад 150 осіб. За попередніми даними, розбиратимуть руйнування щонайменше пів доби.

Вибухова хвиля винесла скло у тамтешньому спорткомплексі і 20 навколишніх житлових багатоповерхових будинках, двох школах і коледжі. Також зруйнована котельня заводу, що постачала гарячою водою навколишні райони. Без гарячої води 19 багатоквартирних будинків із населенням 11 тисяч осіб.

Російська влада не підтверджує, що вибух спричинив удар безпілотника. За інформацією слідчих органів, причиною інциденту є порушення технологічних процесів. Кримінальну справу розслідують за статтею про порушення вимог промислової безпеки.

Це вже другий інцидент на цьому підприємстві, що виготовляє окрім «мирної продукції» оптику для військової техніки рашистів. 8 червня 2023 року на Загорському заводі гасили масштабну пожежу. Цікаво, що учора, 8 серпня, український журналіст Андрій Цаплієнко писав у своєму ТГ-каналі про ймовірне усунення в росії дефіциту виробництва оптики для танків Т-80БВМ і Т-90М «Прорив». Він припустив, що «росіяни, попри санкції, відновили експорт електронно-оптичних приладів».

Олександр Невзров стверджує, що російська влада замовчує масштаби втрат і роботу безпілотника. У своєму ТГ-каналі він посилається на жінку, яка бачила над заводом дрон.

Примітно, що після інциденту у Підмосков’ї росія розпочала «МіГовий» терор України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: