Рашисти переконують, що репарації Україні повинні платити США, а не вони

РОЗСЛІДУВАННЯ 27.06.2023 Коментарі 0

У рашаЗМІ з’явилися твердження московитських чиновників та пропагандистів, буцім це не рашаокупанти, а Сполучені Штати «затягують конфлікт». І взагалі, американці повинні у майбутньому платити Україні репарації та за відновлення руйнувань, «завданих американською зброєю».

«Український конфлікт – це наслідок багаторічних та цілеспрямованих зусиль Сполучених Штатів щодо створення вогнища напруженості біля наших кордонів, перетворення України на анти-Росію…», - цитують рашистські ЗМІ московитського посла у Вашингтоні анатолія антонова.

Це дипломат-пропагандист так перейнявся словами держсекретаря США Ентоні Блінкена про те, що росії доведеться заплатити за відновлення України. І традиційно звинуватив Америку в тому, що це вона «розпалює конфлікт», забезпечує Україну озброєнням та ще й «рубає усі мирні ініціативи». «Саме США повною мірою несуть відповідальність за те, що відбувається в Україні, тож і відновлювати країну повинні саме вони», - підкреслив антонов.

Твердження московитів про те, що за відновлення України від наслідків російського вторгнення «мають заплатити» Сполучені Штати – це продовження більш масштабного наративу про «агресивний Захід» та «війну росії з НАТО». Однак рашистській агресії протистоїть Україна, а не якийсь «колективний Захід». Тому за шкоду українській економіці та руйнування нашої інфраструктури відповідає виключно Росія, яка розпочала нічим не спровоковане широкомасштабне вторгнення в Україну.

Заяви рашаЗМІ про те, що відповідальність за зруйновану в ході російських атак на українську інфраструктуру нібито лежить на Сполучених Штатах, почали з'являтися на тлі Лондонської Конференції з відновлення України, що відбулася 21-22 червня. Конференція, яка зібрала представників урядів та бізнесів із 59 країн світу, зосередилася на мобілізації міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України та подальшого процесу відновлення країни від наслідків російської війни.

Реакція російських ЗМІ продиктована злістю на союзників України, які не тільки не відступили від планів надання військової допомоги Україні, а й одноголосно підтримують економіку країни, що постраждала внаслідок розв’язаної московитами війни.

При цьому не лише Ентоні Блінкен, але й голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, британський премʼєр Ріші Сунак і навіть Генасамблея ООН не лише визнали рішення про виплату репарацій Україні правомірним, а й усіляко підтримали пошук практичних механізмів для його реалізації. 

На фото: до дипломатичної ниви антонов обіймав посаду заступника міністра оборони московії

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: