Рашисти готують ядерний сюрприз для генсека ООН

АНАЛІТИКА 18.08.2022 Коментарі 0

Російські речники усіх мастей голосно попереджають, буцім Україна готує якусь провокацію на Запорізькій АЕС. І приурочить її до приїзду генсека ООН Антоніу Ґутерреша.

Підготовка Україною масштабної провокації на ЗАЕС – це ядерний шантаж, заявила прес-алкаше міністерства закордонних справ імені сумної коняки марія захарова. У її мареннях Київ шантажує навіть не одну країну, а всю Європу. Тож весь континент перебуває в нас у заручниках...

«19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на ЗАЕС у період відвідин України генеральним секретарем ООН Антоніу Ґутеррешем. В результаті рф буде звинувачена у створенні техногенної катастрофи на цій електростанції», - привідкрив карти речник російського мінубивства іґарь конашенков.

За даними його відомства, для підготовки провокації командування тактичної групи «Дніпро» (на цьому місці пропагандонське ріа «новасті» поставило гіперпоклик на добірку новин про ФК «Дніпро») до 19 серпня розгортає пости радіаційного спостереження. А також організовує тренування підрозділів 108-ої бригади тероборони, 44-ої артбригади і дислокованих у Запоріжжі військових частин щодо дій в умовах радіаційного зараження місцевості.

«Окрім того, підрозділи 704-го полку радіохімічного та біологічного захисту (РХБЗ) ВСУ повинні до 19 серпня зосередитись в районі Запоріжжя і бути готовими до фіксації факту аварії на Запорізькій АЕС, а також до проведення комплексу заходів з демонстрації нібито ліквідації її наслідків», - фантазував далі конашенков. А бійці 44-ої бригади повинні завдати ударів артилерією по території станції з вогневих позицій у Нікополі.

  • Звертаємо увагу, що важкого озброєння на території станції та у прилеглих до неї районах у російських військ немає (насправді є, - ЗІФ). Там перебувають лише підрозділи охорони. Збройні мародерські сили рф вживають усі необхідні заходи для забезпечення безпеки ЗАЕС, - учергове відверто збрехав речник мінубивства.

Генсек ООН справді надвечір 17 серпня прибув до Львова, де 18 серпня має зустріч з президентами України Зеленським і Туреччини Ердоганом. Судячи із заяв рашистів, провокація під цей захід справді готується, тільки з боку рф.

Дуже гарно розповідати про підступні наміри українців, але є одне але – ЗАЕС безперервно контролюється московитами з 4 березня. І здійснити провокацію на станції ЗСУ фізично не мають змоги. Завдати зовнішніх пошкоджень ядерним енергоблокам дуже складно – їх корпуси збудовані з розрахунку на те, що в них практично без наслідків може врізатись літак. Тож насправді вплинути можуть хіба що ті, хто завіз у реакторні зали (зони підвищеної небезпеки!) озброєння і військову техніку з буквами v та z.

Як уже писав ЗІФ, рашисти наразі не збираються випускати з рук «фактор стримування», яким сподіваються принаймні змусити Захід суттєво зменшити будь-яку допомогу Україні. Або у разі контрнаступу ЗСУ – вплинути на його хід. Причому, аж до найгіршого: росіянці вже попередили, що станцію заміновано, і вони готові її підірвати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: