Німці фінансують медіа, що поширює російські тези пропаганди

НОВИНИ 18.08.2022 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ України звинуватило російську службу німецької Deutsche Welle (DW) у публікаціях матеріалів з російськими наративами. Цікаво, що в Росії державне німецьке медіа визнано іноагентом.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко процитував декілька фраз DW, що є точними копіями тез російської пропаганди.

«Визнати Україну терористичною державою», «один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС», «заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна», «Vogue спростував чутки про публікацію фото Адольфа Гітлера та Єви Браун» і фото нацистського фюрера поряд з обкладинкою президентського подружжя Зеленських», - написав Олег Ніколенко на своїй сторінці у FB.

За його словами, такі маніпулятивні тексти поширюють не лише російські офіційні особи і пропагандисти, але і російська служба німецького Deutsche Welle. Український дипломат нагадує, що DW є державною структурою, яку фінансують німецькі платники податків.

«Наразі нам незрозуміло, чому російська служба німецького мовника підіграє російській пропаганді, маніпулює цитатами і здійснює підміну понять щодо причин і наслідків агресії Росії проти України, - пише Олег Ніколенко. - Через загрози, які несе російська дезінформація, німецький уряд вже обмежив діяльність на території Німеччини каналу російської пропаганди RT».

Олег Ніколенко також закликає німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, що поширює у своїх матеріалах DW.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: