Рашисти готують теракт на ЗАЕС, - Зеленський

НОВИНИ 22.06.2023 Коментарі 0

У екстреному відеозверненні президент Володимир Зеленський попередив, що рашисти, ймовірно, готуються до теракту на контрольованій ними Запорізькій атомній електростанції.

«Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. 
Розвідка отримала інформацію про те, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції із викидом радіації. Вони все підготували для цього», - заявив глава держави.

Зеленський додав, що Україна передає всю наявну інформацію і всі докази партнерам – у Європі, Америці, Китаї, Бразилії, Індії, арабському світі, Африці.

«Жодних терактів на атомних станціях ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути, як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти», − підсумував Президент. За його словами, «радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру».

Декілька днів тому керівник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов припускав, що на ЗАЕС існує реальна загроза підриву чи аварії, оскільки окупанти додатково замінували охолоджувач.

Нагадаємо, що з початку березня 2022 року Запорізька АЕС окупована рашистами. Торік влітку московити розміщували у машинних залах енергоблоків важку військову техніку, боєкомплекти, зброю і вибухівку.

Експлуатація енергоблоків №№ 1,2,3,4 та 6 обмежена станом «холодний зупин», блок №5 донедавна перебував у стані «гарячого зупину», й окупанти не дозволяли перевести його в «холодний» режим.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: