На Рівненщині продовжують зміцнювати північні кордони

НОВИНИ 22.06.2023 Коментарі 0

Кордон із Білоруссю є головним чинником, що впливає на безпекову ситуацію в Рівненській області. На даний час усі 229 кілометрів спільного кордону – це поєднання фортифікаційних споруд та природних особливостей. Болота, річки, ліси становлять 70% кордону та є непрохідними для будь-якої техніки.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль (на фото). За його словами, місцеві мешканці охоче долучаються до укріплення рубежів і разом із військовими активно будують інженерні та фортифікаційні споруди.

«Допомагають копати окопи для військових. Лише в один із днів прийшли понад 150 добровольців. У прикордонних громадах, починаючи з 24 лютого, місцеві ДФТГ (добровольчі формування тергромад, – ред.) щодня чергують на блокпостах, не отримуючи за це жодних коштів. Відвідую ці громади кілька разів на місяць, зокрема захисні позиції, які щоденно будуються за кошти обласного оборонного бюджету», - сказав Віталій Коваль.

Також тамтешні територіальні громади виділяють кошти, за рекомендацією Ради оборони Рівненської області, на фінансування оборонних заходів.

«Кожній тергромаді визначили суму. Решта, а це прикордонні громади, вже витратили набагато більше на зведення оборонних рубежів на своїх територіях. Розуміючи потенційну загрозу з Білорусі, ми продовжуємо укріплювати північні кордони, облаштовуємо протитанкові рови, встановлюємо камери спостереження, купуємо квадрокоптери й автомобілі підвищеної прохідності. Також відновлюємо техніку, яка побувала в зоні бойових дій, забезпечуємо потреби військових частин. Усе це за кошти оборонного бюджету», - сказав очільник Рівненщини.

Віталій Коваль також підтвердив, що область – найкраща за показником комплектування Збройних Сил України. Як приклад, він навів формування в області стрілецького батальйону за дорученням Президента України. Підрозділ створили всього за 2 тижні.

«Активно вступали жителі області й до «Гвардії наступу». Мабуть, немає жодної «гарячої» точки, де не були б наші хлопці. Десятки тисяч воїнів із Рівненщини дислокуються на різних ділянках фронту й охороняють кордон України», - розповів Укрінформу начальник Рівненської ОВА.

Фото – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: