Рашисти фейкують про «азовців, які штурмували Капітолій»

РОЗСЛІДУВАННЯ 12.09.2023 Коментарі 0

РашаЗМІ розганяють «інформацію», нібито серед тих, хто штурмував Капітолій 6 січня 2021 року, був і українець Сергій Дубінін, «повʼязаний» із батальйоном «Азов». Що більше – рашисти також заявили, буцім американські спецслужби «вже виявили й інших українців, які були того дня біля Капітолію».

Зокрема, рашистський Перший канал в інформаційному сюжеті про вирок організатору штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа в січні 2021 року розповів (пунктуацію збережено): «Тим часом стало відомо – до подій причетні українські націоналісти. Ось таке фото: Шаман, той самий – із рогами та в хутряній шапці, а поряд – українець Сергій Дубінін, пов'язаний із забороненим у нашій країні «Азовом». Спецслужби вже упізнали й інших українців, які приїхали того дня до Капітолію. Ось лише до відповідальності нікого не притягнули».

Щоби ця маячня виглядала переконливіше, рашаТБ показало ще й фото Дубініна із найколоритнішим учасником штурму Джейкобом Ченслі, він же Джейк Анджелі, він же Шаман Кью-Анона (засуджений до 3 років та 5 місяців в'язниці) перед будинком Капітолію.

До того ж, мабуть, рашапропагандисти взагалі забули, що це вони на стороні Трампа, а не «націоналісти з «Азову».

Як з’ясували фактчекери проєкту The Insider, на фото, які поширюють у мережі як доказ, зображений оператор телеканалу «Інтер» Сергій Дубінін. Він, зокрема, знімав репортажі в Донецькому аеропорту, інших місцях лінії зіткнення у 2014 році та навіть був оголошений у розшук так званою «лнр» за «здійснення терористичної діяльності».

При цьому Дубінін 6 січня 2021 року власне знімав репортаж про штурм Капітолію для програми «Подробиці». І під час зйомок він зробив фото з Джейкобом Ченслі, чоловіком із псевдо «Шаман Кʼю-Анону», яке й називають «доказом» його участі у штурмі.

Фото насправді давно відоме. На доказ «українського сліду» у штурмі Капітолію його нерідко монтують з іншою фотографією, де той самий Дубінін у касці позує на тлі зруйнованого донецького аеропорту у 2014 році.

Насправді ж Дубінін не має жодного стосунку ані до трампістів, ані до «Азову». Натомість є повідомлення так званих правоохоронців «лнр»: у 2017 році його оголосили в розшук «за сприяння терористичній діяльності».

Натомість власне робота Дубініна усе й пояснює. Адже оператор телеканалу «Інтер», який працює в інформаційні програмі «Подробиці», саме для неї і знімав репортажі й у донецькому аеропорту, і на інших ділянках лінії зіткнення у 2014 році. Тим самим – зніманням сюжету для новин – він займався й у Вашингтоні 6 січня 2021 року, коли відбувався штурм Конгресу. Це підтверджують і титри у сюжеті «Подробиць».

Отже, за допомогою цього фейку роzzія хоче дискредитувати українців, виправдати свої дії проти них та вказати на «вибірковість» американського правосуддя. Мовляв, учасників штурму засудили, а українців – ні, і саме через війну.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: