Рашисти будуть обстрілювати Україну корейськими балістичними ракетами. А може ще й іранськими

АНАЛІТИКА 05.01.2024 Коментарі 0

Північна Корея нещодавно надала московії балістичні ракети та пускові установки для їх застосування у війні проти України, заявив Білий дім у четвер, посилаючись на нещодавно розсекречені дані розвідки. Тим часом американські медіа пишуть ще й про високу вірогідність закупівлі рашистами балістичних ракет малої дальності в Ірані.

Російська армія щонайменше двічі завдала ударів по Україні ракетами, які їй поставила Північна Корея – це відбулось під час останніх масованих обстрілів 29 грудня і 2 січня. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

За його словами, це свідчить про дедалі більшу взаємодію між Москвою та Пхеньяном. А також про те, наскільки вичерпними є ресурси самої Росії, що змушує її шукати союзників серед держав-вигнанців.

За даними американської розвідки, впродовж кількох останніх тижнів московія отримала кілька десятків балістичних ракет та пускових установок до них, а також значну кількість артилерії від корейських партнерів. Наразі ефективність їх використання ще вивчається. Так принаймні одна північнокорейська балістична ракета, яку запустили по Україні перед Новим роком, влучила у відкрите поле в Запорізькій області. Натомість наслідки обстрілу більшою кількістю північнокорейських ракет 2 січня 2024 року ще оцінюються. Проте, за словами Кірбі, рф у подальшому, ймовірно, все частіше використовуватиме північнокорейські балістичні ракети «для вбивства невинних цивільних» в Україні.

Загалом, у Вашингтоні вважають постачання Північною Кореєю зброї для московії «значною і тривожною ескалацією» та обіцяють запровадити додаткові санкції проти тих, хто сприяє таким збройним угодам. Ситуацію із наданням ракет Штати збираються винести на обговорення у Раді безпеки ООН.

Але співпраця московії щодо зброї не обмежується лише Північною Кореєю. Так рф планує закупити в Ірані балістичні ракети малої дальності, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на неназваних американських чиновників. Видання пише, що такі наміри кремля викликали «глибоке занепокоєння» в адміністрації президента Байдена. Ракети з Ірану можуть поставити вже цієї весни, але, на думку чиновників, угода досі не завершена.

Купити іранські ракети (зокрема, типу Ababil) рашисти забажали після відвідин їхньою делегацією іранського полігону Повітряно-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції в середині грудня. Також, за словами Кірбі, Іран може поставити рашистам балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, які мають радіус дії 300 і 700 кілометрів відповідно.

Раніше Іран вже надавав рф безпілотники, керовані авіабомби та артилерійські боєприпаси, які москва використовувала для нападу на Україну. В обмін на цю підтримку московити пропонують Тегерану «безпрецедентну співпрацю в галузі оборони», включаючи ракети, електроніку і протиповітряну оборону. Іран прагне придбати у Росії військову техніку на мільярди доларів, зокрема бойові вертольоти, радари і навчально-тренувальні літаки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: