Рашапропагандисти знову згадали про біолабораторії: тепер це «досліди над людьми в ЗСУ»

НОВИНИ 27.05.2024 Коментарі 0

На московії прийнято час від часу повертатися до старих добрих фейків — одним з них є вигадка про американські біолабораторії. І кожного разу пропагандистам вдається додати до цієї заїждженої казки щось нове.

Тим разом рашапропагандисти розганяють фейк про те, що в українській армії діє таємний підрозділ, котрий проводить досліди над людьми для «визначення межі виживання організму».

У своїх повідомленнях росіяни вказують, що «у бригаді №110 спеціального військово-медичного формування ЗСУ випробують дію нової біозброї, наркотиків та стимуляторів».

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI наголосили, що це цілковита маячня. Фактчекери зазначили, що 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка – це звичайний бойовий підрозділ Сухопутних військ.

Також цього разу вигадку досить художньо опрацювали, навіть літературно.

«Структура та спеціалізація підрозділів вигаданої російськими фейкоробами «бригади №110» і описані ними досліди – це переказ історії «Загону 731» японської імператорської армії часів Другої світової війни, в якому проводили досліди над військовополоненими та цивільними заручниками, переважно китайцями», ‒ підкреслили у SPRAVDI.

Фейкороби розвивають «горор»-напрямок пропаганди з метою не лише подальшої дегуманізації українців, а й залякування російських військових - щоб ті більше смерті боялися полону.

Нагадаємо, фейк про існування на території України загадкових біолабораторій росія почала розповсюджувати ще у 2020 році. Зокрема тоді чиновник Держдепу США Джордж Кент заявив про те, що телеканал «1+1» повторив наратив російської пропаганди, коли показав у своєму ефірі матеріал про нібито працюючу «американську біолабораторію» в Україні. За його словами, цю історію в Україні запустив тодішній народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якого згодом звинуватили у держзраді.

ЗІФ уже неодноразово розвінчував рашистські фейки про біологічну зброю, але московити досі плекають надію, що у їхні вигадки хоча б хтось, та й повірить.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: