Рашапропагандисти знову «кличуть» поляків «окупувати» Україну

АНАЛІТИКА 17.05.2023 Коментарі 0

Рашисти ніяк не заспокояться і продовжують спроби зіштовхнути українців із поляками. Свіжий приклад – що Польща збирається встановити систему протиракетної оборони (ПРО) на території України – аби гарантовано убезпечити себе від атак російських ракет.

«Варшава знайшла привід для розгортання своїх військ в Україні», пишуть рашаЗМІ. Йдеться нібито про реакцію Варшави на останні удари рашистів по Києву, під час яких, за версією московитів, «було уражено ЗРК Patriot». Мовляв, необхідно встановити більш ефективну систему ПРО для захисту польської території.

Тож якісь неназвані експерти «Воєнно-політічєского обозрєнія» вирішили, що таким чином поляки збираються розгорнути свої війська (зокрема ППО) «для захисту своїх громадян та об’єктів» на українській території – аби гарантовано збивати рашистські ракети ще на підльоті.

«У Польщі з'явилися заяви, що «у зв'язку з масованими ударами по українській столиці, які становлять загрозу для західних посольств і представництв, Захід (мабуть, йдеться про НАТО-Польщу) повинен попередити росію, що у випадку продовження обстрілів доведеться встановити там власну ППО для захисту своїх громадян та об'єктів», - фантазують рашаЗМІ.

А наступним етапом, за версією рашапропагандистів, стане розгортання в Україні армійського корпусу – «для захисту іноземних дипломатів».

Для підкріплення своєї маячні вони стверджують, що днями колишній президент Польщі Броніслав Коморовський нібито заявив, що «польська система ПРО є неефективною».

  • Ні, ми не в безпеці. Польської системи протиракетної оборони немає. Вона неефективна. Ми маємо старі, модернізовані системи протиракетної оборони, вони мають малу дальність дії і не надто ефективні, - цитують Коморовського рашисти.

Ця історія ідеально лягає на бекграунд інших «ракетних історій» періоду російсько-української війни. Так, у листопаді минулого року неподалік від кордону з Україною в Люблінському воєводстві вибухнула ракета, загинуло двоє поляків. Як тоді писав ЗІФ, рашисти створили довкола цього інциденту цілу «пачку» фейків.

І вже у квітні цього року в лісі неподалік Бидгоща (центральна частина Польщі) виявили рештки ракети класу «повітря-земля», за однією з версій російського походження (Х-55).

Обидва інциденти викликали жваву реакцію поляків як на рівні влади, так і громадян. Тож на цьому тлі припущення рашапропагандистів – про розгортання польських сил ППО, ПРО та ін. на українській території – виглядає майже правдоподібно. Однак насправді цей фантастичний сценарій так і залишиться московитською фантазією – принаймні поки Україна не є членом НАТО, війська альянсу (чи будь-якої країни-члена) на нашій території не розгортатимуть.

Натомість спроби посварити поляків з українцями триватимуть й надалі, при чому традиційно кількома паралельними інформаційними лініями. Наприклад, зараз рашисти розкручують ще й тему нібито зафіксованих у прикордонних з Україною регіонах Польщі «стрибки радіації». І запевняють, що це – наслідок ураження складів у Хмельницькому, де, за їхньою версією, зберігали снаряди зі збідненим ураном. Посилаються при цьому на такі «авторитетні джерела», як соцмережі та коментарі, які рашаботи так полюбляють розкидати по всьому світу.

Разом з тим, як пише ЗІФ, речниця російського МЗС, коментуючи стан відносин Польщі та рф, знову атакує поляків і польську владу, здійснюючи дезінформаційну діяльність у стратегічних інтересах кремля та намагається поділити поляків на «хороших і поганих». Нічого, як то кажуть, нового на болотах.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: