Обласна рада відреагувала на розслідування "ЗІФу", як ущент вирубують «Королівські Бескиди»

НОВИНИ 17.05.2023 Коментарі 1

Тимчасова контрольна комісія Львівської обласної ради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» звернеться до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням провести службове розслідування діяльності керівництва національного природного парку «Королівські Бескиди». Таке ж розслідування проведуть і в Старосамбірському дочірньому лісогосподарському підприємстві ОКС ЛГП «Галсільліс».

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради, голова тимчасової контрольної комісії Юрій Холод, пише пресслужба ради.

«Національний природний парк «Королівські Бескиди» створений згідно з Указом Президента України від 30 листопада 2020 року.  Документом передбачено, що упродовж 2021-2023 років має бути вирішене питання щодо надання національному природному парку «Королівські Бескиди» у постійне користування 8691 га земель комунальної власності з вилученням у комунального підприємства «Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс».

До сьогодні ця робота не зроблена, бо існують розбіжності між «Галсільлісом» і «Королівськими Бескидами» в трактуванні юридичної складової цього питання.

Тому комісія також звернулася до Держгеокадастру і профільного міністерства, щоб отримати роз’яснення механізму передачі земель від «Галсільлісу» як постійного лісокористувача до НПП «Королівські Бескиди», - пояснив Юрій Холод.

Як наголосив заступник голови облради, ця територія, яка зараз знаходиться, так би мовити, в підвішеному стані, має належно охоронятися, бо там з’являється велика кількість пнів через, можливо, незаконні вирубки дерев.

«Беручи до уваги інформацію у ЗМІ щодо рубок лісу на території Самбірщини, ми звернулися до правоохоронних органів, щоб мати інформацію про відкриті кримінальні справи, про зафіксовані порушення і отримати правову оцінку діяльності Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільліс» і «Королівських Бескидів».

Розберемося в ситуації і пропонуватимемо обласній раді заслухати висновки нашої комісії у сесійній залі», - підсумував Юрій Холод.

Нагадаємо, 17 травня "Західний інформаційний фронт" опублікував статтю-розслідування "На Львівщині нещадно вирізають національний парк «Королівські  Бескиди»: збитки вже 800 млн грн". У ній йдеться про те, що у національному парку на Львівщині працівники служби держохорони природно-заповідного фонду виявили масштабні вирубки карпатського лісу. Загалом йдеться про понад 21 тисячу незаконно зрубаних дерев – на території  лісових угідь, які досі не передані парку та перебувають в користуванні Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс».

"Натомість в поліції кричущі факти розкрадань лісового фонду розслідують безсистемно й епізодично. При цьому впритул не помічають колосальних обсягів вирубок та завданої шкоди, хоча йдеться про територію, де всі види рубок лісу заборонили проводити з 2019 року. Виглядає, наче саботаж.

На цьому тлі неабияк оживилася так звана «лісова мафія», яка робить усе, щоби відвернути увагу від масового нищення лісу в «Королівських  Бескидах» та безкарно красти й надалі", - сказано у розслідуванні "На Львівщині нещадно вирізають національний парк «Королівські  Бескиди»: збитки вже 800 млн грн".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Таня
2023-05-22 18:20:18

На Волині знищують ліс безпросвітно,і то у національному парку "Прип'ять-Стохід"

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: