Рашаботи загидили мережу фейковими цитатами світових селебрітіз

НОВИНИ 18.06.2024 Коментарі 0

Напередодні Глобального саміту миру рашапропагандисти провели масовану кампанію із поширення картинок з фейковими цитатами світових знаменитостей — вони нібито закликали припинити допомогу Україні.

За даними проєкту «Блокувальник ботів», кампанію проводили боти з мережі «Двійник» - найбільшої з кремлівських дезінформаційних мереж, яка спрямована на західну аудиторію, повідомляє росіянське опозиційне видання «Агентство».

Механіка кампанії виглядала так: боти опублікували в мережі Х (колишній Twitter) 50 картинок з вигаданими цитатами від імені артистів, спортсменів, митців — зокрема, акторок Дженіфер Еністон, Скартлет Йохансон, Анджеліни Джолі, акторів Алена Делона і Ештона Кутчера, співака Елтона Джона, футболіста Ліонеля Мессі та ін. Текстівки зробили англійською, німецькою, польською мовами. Й опісля їх ретвітнули протягом доби понад 120 тисяч разів інші акаунти мережі Х. За короткий час ці картинки побачили мільйони користувачів.

На цих картинках зіркам приписали фейкові заклики припинити допомагати Україні, а також слова про «Європу, що руйнується».

Так на картинці фейкова Дженніфер Еністон твітить: «Ми зубожіли, настав час забути про Україну».

Скарлет Йохансон нібито заявила: «Усі країни почали думати про себе, і ЄС розвалюється».

Від імені Анджеліни Джолі намалювали цитату: «Європа збідніла. Політики стають божевільнішими. У Європарламенті чиновники-корупціонери».

А нібито Мессі повідомив, що «України більше немає. Усі наші гроші викинули на вітер».

Як відзначають дослідники проєкту «Блокувальник ботів», за останні пів року вони зафіксували шість подібних кампаній, у яких також використовувалися фейкові цитати. Усі вони спрямовані на припинення допомоги Україні.

«Агентство» акцентує увагу на тому, що остання кампанія розпочалася практично відразу після завершення виборів до Європарламенту, за результатами яких у низці країн успіху досягли партії, які пов'язують із росією. Сама кампанія передувала Глобальному саміту світу, що відбувся 15–16 червня у Швейцарії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: