Ракетно-дроновий терор: якщо росію не зупинити, вона повторить ці злочини в Європі

АНАЛІТИКА 04.03.2024 Коментарі 0

Систематична загибель цивільних українців внаслідок російських ракетних та дронових ударів актуалізує запровадження подальших дій проти держави-терориста. Зупинити державу-терориста можна лише зброєю, санкціями і повною міжнародною ізоляцією. Якщо ж росію не зупинити, вона повторить ці злочини в Європі. 

2 березня росія здійснила чергову дронову атаку на Одесу, внаслідок чого місто зазнало найбільшого за весь час повномасштабної війни руйнування, зокрема зруйновано 9-поверховий житловий будинок. Поряд з ним не було жодних військових об’єктів. Серед загиблих дві молоді жінки з немовлятами 3 та 8 місяців, відповідно.

Одна із загиблих – була дружиною священника. Поряд з її тілом виявили загиблого тримісячного сина. В обіймах другої загиблої молодої жінки знайшли труп її 8-місячної дитини: мати намагалася закрити немовля собою в момент влучання російського дрону в будинок.

Кадри пошуково-рятувальної операції в Одесі.

Постійний терор та геноцид мирних українців є системною політикою путінської росії, яка показує істинні наміри Кремля. Систематичне вбивство цивільних українців є елементом терору. Тому Україна потребує додаткової зброї та систем ППО для створення глибокоешелонованої системи протиповітряної оборони навколо кожного великого міста.

Плани путіна щодо швидкої окупації України провалилися, адже російська армія зазнала значних втрат, не досягши жодної з поставлених військових цілей. Водночас з перших днів повномасштабного вторгнення російські військові здійснюють численні воєнні злочини проти цивільних українців: як на тимчасово окупованій території, так і в глибокому тилу, завдаючи ракетних та дронових ударів.

Вказана тактика у сприйнятті путіна має сприяти паніці, деморалізації та нагнітанню депресивних настроїв серед цивільних українців, спонукати їх шукати порятунку за кордоном, що вплине на кількість робочих рук в Україні, завдаючи удару по її економічному та демографічному потенціалу країни.

Зупинити державу-терориста можна лише зброєю, санкціями і повною міжнародною ізоляцією. Якщо росію не зупинити, вона повторить ці злочини в Європі.

Постачання додаткових систем ППО має посилити захист українського неба. Особливо це актуально для прикордонних та прифронтових регіонів України, де частота російських атак є найвищою. Визнання росії державою-терористом на рівні парламентів країн Заходу вбачається логічним кроком у відповідь на воєнні злочини, які здійснюють російські військові в Україні.

У відповідь на терористичні дії москви, останнім часом ЗСУ змогли знищити рекордну кількість російських винищувачів, відтісняючи ворожу авіацію від лінії бойових зіткнень і руйнуючи наступальний потенціал держави-терориста. ЗСУ за місяць збили 13 російських винищувачів,  в основному сучасних винищувачів-бомбардувальників Су-34 (11 одиниць), кожен з яких може коштувати до $50 млн. Також рф втратила два літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, вартістю 400 млн. дол. кожен, яких у російської авіації залишилося одиниці. Для України це є серйозним здобутком та психологічним тиском на москву, оскільки російські пілоти будуть остерігатися та навіть можуть відмовитися від виконання поставлених завдань зі знищення українських міст та щодо обстрілів мирного населення.

З початку року ЗСУ було збито більше російських Су-34, ніж військово-космічні сили (ВКС) рф отримали в 2022 (10) або в 2023 (6) роках. На сьогодні у розпорядженні ВКС РФ загалом залишаються близько 80 боєздатних Су-34. Практично всі Су-34 застосовуються для ударів керованими авіаційними бомбами, щоб зруйнувати якомога більшу кількість будівель. З початку війни росіянами було задіяно 60 Су-34. Тобто, сьогодні основна маса російських літаків використовується у бойових діях проти України.

Крім цього, сили ППО України відбили найбільшу за всю історію комбіновану ракетну атаку, здійснену із застосуванням гіперзвукової зброї. Українці успішно збивають ворожі «Кинджали» і «Циркони», випущені із російських винищувачів-бомбардувальників. На сьогодні повітряні сили України у своєму розпорядженні мають різну кількість одиниць ППО, від старих радянських C-200, С-300 до нових Patriot, які можуть виконувати завдання із нівелювання російської загрози у повітрі. Але цей арсенал озброєння потребує збільшення і якісного оновлення.

Останні втрати російської авіації спонукають росіян тимчасово зменшити авіаційну активність по всій території України. Повітряні сили Росії призупинили здійснювати польоти літаків далекого радіолокаційного виявлення А-50 після збиття українськими силами ППО вже другого такого літака.

Якщо в подальшому Захід надасть Україні додаткові системи ППО та авіацію,  то Росія  буде просто змушена максимально зменшити використовувати повітряні удари для підтримки своїх військ та ураження населених пунктів України. Масове знищення російських літаків дозволяє значно стримувати російський наступ і поступово нівелює перевагу Росії у повітрі.   

   Олександр ЛЕВЧЕНКО, посол України в Хорватії 2010 -2017 рр., історик

оловна світлина - 2 березня росія здійснила чергову терористичну дронову атаку на Одесу, зруйновано 9-поверховий житловий будинок, російський безпілотник забрав життя 12 людей, серед яких 5 дітей/ МВС України)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: