Путінський режим божеволіє. Росіяни поволі одужують від пропаганди?

АНАЛІТИКА 02.06.2022 Коментарі 0

На тлі ганебної поведінки рашистських солдатушек під час війни в Україні кремлівський режим із його пропагандистською системою розривається на всіх фронтах. Там, де не працює пропаганда, кремль кидає у бій силовиків у погонах. Зачищають усіх, хто навіть ненароком і без навмисного умислу вдягнув одяг синьо-жовтого кольору чи «спецоперацію» називає війною або ж просто підтримує невинне гасло радянських часів «ми за мир». Путінізм на росії з дня у день стає божевільнішим.

Наприклад, 83-річного пенсіонера з Пермі оштрафували за антивоєнний одиночний пікет. Як пише телеграм-канал «ЧТД», штраф за «дискредитацію армії» отримав місцевий художник Іван Коретніков 1939 року народження. Затримали його ще у квітні.

Під час пікету проти війни в Україні пенсіонер висунув чотири тези:

  • скільки похоронок отримала Перм;
  • російську кров проливає росія;
  • пермяки у полоні, скільки лежить у могилах, де похоронки?;
  • демонтаж диктатури.

Щойно художник, який пережив Другу світову війну, підняв плакат із цими написами, його сфотографували, схопили та повели. «Я не простояв і 30 секунд», - каже активіст у відео, що можна поки що переглянути на YouTube.

Тепер йому потрібно заплатити 30 тисяч рублів, яких у літньої людини нема. «Ціни так піднялися, що я тепер шкробаю потилицю, як мені все це сплатити», - каже оштрафований.

Літня людина переконана, що агресія росії проти України не називається «спецоперація», а «простим російським словом «війнва».

Цікаво, що у коментарях до відео, яке опублікував незалежний розслідувальний проект «Перм 36,6», багато коментарів зі словами підтримки художника. Окрім збору коштів для нього, дописувачі також називають його вчинок сміливим і таким, що вартий поваги. Поліцію і владу дописувачі ганьблять, а одна жінка написала навіть таке: «Влада взагалі ох…ніла чи що? У чому він дискредитував російську армію? Зовсім уже чи держава перетворилася на Північну Корею?»

30 тисяч рублів вимагає влада і від 80-літньої пенсіонерки Галини Бастригіної. Як повідомляє телеграм-канал «Соловьиный помет», пенсіонерку з Єкатеринбурга оштрафували за листівки.

Її визнали винною у «дискредитації» російських військових. А затримали 8 травня разом із іншою пенсіонеркою. Силовики вирвали у них листівки, які бабусі роздрукували.

Для кращого розуміння ситуації, середній розмір пенсії на росії у пенсіонерів, які не працюють, приблизно 20 тисяч рублів.

За розмови про війну на роботі повинна заплатити 30 тисяч і працівниця дитячого садка у республіці Комі. 42-річна Людмила Зайченко працює у дитсадку міста Печори медсестрою. Причиною для штрафу за дискредитацію армії стало те, що вона в розмові з колегами назвала путінську спецоперацію в Україні війною. У матеріалах справи також зазначено, що жінка «неодноразово та публічно висловлювала своє незадоволення» путіним.

Зазнали переслідування і сестри-близнючки зі Пскова Анастасія та Єлизавета Григор'єви. Парадокс ситуації у тому, що їхній батько служить у тамтешній десантній дивізії. Він не встиг вийти на пенсію, до якої залишався рік-два – у лютому його відправили «на навчання у Білорусь». Востаннє він телефонував донькам 23 числа – за день до нападу рашистів на Україну.

За інформацією російського відділення «Радіо Свобода», донькам військового призначили виховні роботи за пікет «Україні – мир, Росії – свободу». 

Сестри вийшли на протест 6 березня. Їх одразу ж затримали, а після більш як чотири години тримали у поліцейському відділку.

Силовики всіляко тиснули на дівчат, які ще навчаються у школі, погрожували кримінальною справою і штрафами. Мовляв, їх виженуть зі школи, батька - з армії, маму - з роботи, військову іпотеку відберуть, а їм шлях у колонію.

«Вирішили вийти на пікет, бо нас дуже засмучує ця ситуація. Ми завжди були проти військових дій, а тут таке зухвале вторгнення в Україну», – цитує Лізу редакція.

Сестру доповнює Настя: «Так, ми дуже злилися на державу через те, що батько – у ролі окупанта, це жахливо. Такі були докори совісті – і це теж спонукало на те, щоби піти (на пікет, - ЗІФ)».

Путінізм на тлі невдач у війні з Україною щотижня стає жорстокішим до громадян росії, які висловлюють невдоволення діями кремля. Нагадаємо, ЗІФ писав про те, що режим путіна програє, попри тотальний пресинг.

Рано чи пізно на території росії повинен настати момент, коли маса людей, здатних критично мислити, переважить zаzомбованих путінською пропагандою. Тут питання часу. Наприклад, згідно зі соцопитуваннями, наприкінці березня кількість прихильників так званої «спецоперації» серед росіян сягала 73%. Травневі опитування засвідчили, що війну в Україні підтримують 59% чоловіків і 52% жінок.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: