Путінізм програє попри тотальний пресинг

НОВИНИ 26.05.2022 Коментарі 0

Чим довше триває війна в Україні, тим сильніше біснується кремлівська пропаганда та путінський режим у самій росії. Для придушення іншої думки в хід ідуть усі можливі засоби: тотальна пропаганда, перекривання доступу до об’єктивних медіа, переслідування «інакомислячих» з боку поліції, фсб, судів.

Але навіть не зважаючи на такий тотальний пресинг і посилення покарання за будь-який натяк про війну чи незгоду з політикою путіна, є надія, що путінізм програє.

Принаймні так вважає опозиційний журналіст Олександр Невзоров, який вимушено покинув росію, де проти нього порушили справу за правду про бомбардування театру в Маріуполі зі сотнями жертв.

«Збільшення термінів тюремного ув'язнення за розголошення правди про злочинну війну в Україні, паніка депутатів, які прагнуть ще більше крові інакомислячих, все це симптоми програшу і в інформаційній війні теж. У режимі «перемоги» всього цього було би непотрібно. Кремль програє. Режим виявився не здатним примусити населення до одностайності. Що дивно», - пише Невзоров у FB.

Журналіст також подає цифри, які свідчать про масштаби колосальної системи медійного насильства над населенням, яку збудував путінізм.

«Її міць вражає. 24 години на добу працюють 20 федеральних комплексних каналів, 239 регіональних каналів, 700 радіостанцій, 62 320 газет і незлічені інтернет-ресурси, - пише Невзоров. - День і ніч десятки тисяч «великих і маленьких соловйових» рихтують мізки росіян, уселяючи їм війну, путіна та фашизм. Проти всієї цієї пекельної сили встав лише десяток журналістів з росії. Справжнє значення мають їхні голоси, лише їх чують і вони зрозумілі країні. Західні медійні ресурси величезні, але переважно або недоступні для росіян, або незрозумілі».

Свідченням психопатії, що охопила представників путінського режиму, є ініціатива віце-спікера державної думи рф шолбана кара-оола. Він пропонує взагалі розстрілювати за фейки.

«По-моєму, для Росії і для росіян, що перебувають там - усе тільки розпочинається. Пристебніть паски, буде весело! Всі в першому ряду, ніхто не пропустить цю виставу. Декорації – розставлені. Завіса - піднята. Справа за акторами. Зі 140 млн. учасників у головній ролі», - іронізує телеграм-канал «Солов’їний послід».

А путінський глашатай дмітрій пєсков зі своєї кремлівської вежі побачив, що у західних ЗМІ «зберігається дефіцит об'єктивної інформації про «спецоперацію».

Телеграм-канал «ЧТД» іронічно нагадує «дилетантам зі західних ЗМІ», як у Росії досягають об'єктивності:

  • забороняють називати війну війною;
  • забороняють посилатися на будь-яку інформацію, крім офіційної позиції міноборони;
  • блокують Twitter, Facebook, Instagram і незалежні ЗМІ;
  • переслідують журналістів за кримінальними статтями й оголошують їх іноагентами.

Після початку наступу на Україну, державна дума росії 4 березня поквапом прийняла відразу у трьох читаннях поправки до кодексу про адміністративні порушення рф. Вони посилили відповідальність за поширення про дії росармії, які влада визнає фейками, а також за публічні заклики до введення санкцій проти росії.

Прес-служба держдуми повідомляла, що «публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації, що містить дані про використання збройних сил рф» каратимуть штрафом від 700 тис. до 1,5 млн рублів.

Орім того, можливе позбавлення волі на строк до трьох років. В окремих випадках термін позбавлення волі може становити до 15 років.

За це проголосував 401 депутат - без голосів «проти» чи «утримався».

Законодавчо на росії також зафіксовано покарання за заклики до введення санкцій проти рф. Штраф може сягати до 500 тис. рублів або позбавленням волі до трьох років із виплатою штрафу у розмірі до 200 тис. рублів.

Як це працює на практиці, уже дізналися тисячі росіян - когось оштрафували, когось посадили за ґрати. Маразматичність сучасної росії сягнула такого апогею, що кращі психіатри світу махнули рукою. Як кажуть, горбатого могила випростає.

Відчув на собі психічний дискомфорт і муніципальний депутат красносельського району москви, опозиціонер Ілья Яшин. Тушинський суд москви вирішив покарати його адміністративним штрафом у розмірі 30 тисяч рублів за дискредитацію зс рф. Суд приймав рішення попри відсутність у залі Яшина.

«Поки охорона оглядала мене на першому поверсі, суддя за 5 хвилин розглянув першу із тьох моїх справ і виніс мені штраф 30 тисяч рублів», - написав Яшин 25 травня у своєму телеграм-каналі.

Чого дивуватися, якщо підсанкційна у багатьох цивілізованих країнах професорка-юристка і держчиновниця від освіти єлєна мізуліна називає противників війни «кукарєкающімі пєтухамі». А з бюджету кремль утричі збільшив витрати на пропаганду 2022 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: