«Вундервафлі рогозіна»: У росіянців вже настало технологічне майбутнє

АНАЛІТИКА 14.11.2022 Коментарі 0

Пропагандистські новини з росії розповідають про низку технологічних проривів та розробок «суперзброї», яку от-от будуть масово постачати на фронт. Для цього у них на «передку» навіть працює спецгрупа фахівців під проводом екс-голови «роскосмосу», журналіста-фантазера дмітрія рогозіна.

Після звільнення з космічної корпорації рогозін кілька місяців сидів тихенько. Але ситуація на українському фронті восени стрімко погіршувалась, тож досвідченим чиновником-пропагандистом вирішили піднімати бойовий інформаційний дух рашистів.

Відкинувши сумніви, рогозін одразу пішов з козирів. Він оголосив себе учасником спецгрупи під претензійною кодовою назвою «царські вовки» (типу інспектори, які «надають військово-технічну допомогу підрозділам «лднр». А дурнувата назва походить нібито від росіянського добровольчого загону, який діяв у 90-х на території Боснії та Герцеговини).

Ці «вовки» зараз докладають зусилля, аби у нинішній війні «застосувати перспективне озброєння та військові комплекси, які раніше не пішли в серійне виробництво». Простіше кажучи, рашисти готові воювати абсолютно «сирою» зброєю, яку не досліджували і не випробовували, а лише створили дослідний зразок.

Тобто, у них немає ні часу, ні ресурсів, ні відповідних деталей, аби довести до пуття вигадки росіянських інженерів. Тож нехай із цими недоробками розбираються солдати загарбницької армії безпосередньо в окопах.

У гіршому (для них) варіанті усе це – взагалі банальні вигадки, і ніяких зразків у рашистів насправді немає. А за допомогою відомого «понтовика» рогозіна росіянські військові просто намагаються підняти бойовий дух своїх втікаючих вояків рф та пробують залякати бійців ЗСУ.

Судіть самі. Казкар рогозін дав велике інтерв’ю, розтиражоване рашаЗМІ,  ніби його вовча зграя вже «працює над створенням легких безпілотників для військ «лднр».

- Я шість з половиною років працював в уряді рф і глибоко в курсі тих самих нових розробок... Ці колективи існують, і для них ми зараз даємо можливість застосувати їхні засоби, - заявив ексголова «роскосмосу».

Мовляв, йдеться і про приватні компанії, і про розробників з крупних корпорацій – ростех, роскосмос тощо. Насамперед вони займаються створенням легких розвідувальних та ударних безпілотників і тепер мають можливість «достукатись до конкретних бойових підрозділів, застосувати свої технології, подивитись, як вони  працюють, врахувати недоліки, доопрацювати, отримати позитивний результат і розпочати серійне виробництво для оснащення підрозділів «лднр». Красиво звучить, еге ж?

Далі, не зупиняючись, рогозін заспамив інфопростір новинами про успішні випробування «розумного прицілу» для мінометів за участю тих же «царських вовків». Щоправда, в комплекті до новин йшов і багатозначний коментар розробника: нібито перша і друга міни «попали в одну й ту ж область», тож залишилось лише «розібратися» з балістичним комп’ютером, «але це вже питання технології».

Розуміти це можна як завгодно, але здається, що робота цієї техніки ще далека від досконалості.

Також рогозін повідомляв про випробовування «новітніх систем зв’язку», «найсучасніших озброєнь» та інших передових новинок, які «вже у найближчі місяці» почнуть надходити в зону т.зв. «спецоперації». Потім він, мабуть, згадав і про навчання особового складу, тож до функцій очолюваних ним «сіроманців» додалися ще й навчання «військових Донбасу» розвідувальній та штурмовій діяльності.

Здається, колишнього очільника «роскосмосу» варто якось зупинити, інакше незабаром на озброєнні у рашистів з’являться бластери, міжгалактичні крейсери, а за ними і «Зірка смерті».

Росіянці загалом майстри розповідати про свої найновіші розробки так, щоб їх слухали із відвислою щелепою, скажімо, якийсь король невеличкої африканської країни чи диктатор з Південної Америки. Тільки якщо до війни це були титанічні «армати», «посейдони» чи «сармати», то тепер росіянці частіше намагаються вразити оповідками про новітні технології керування безпілотниками за допомогою... жестів, або гіперзвукову балістичну ракету... «Змійовик». Чи поділяться «секретом», що справжня назва їхнього «баражуючого боєприпасу» (дрону-камікадзе) не «Ланцет», а... «Виріб-51» та «Виріб-52».

І тут важливо не забути, що безпілотники росіянці останніми місяцями активно закуповують у такої «суперрозвиненої» країни, як Іран. Як і  балістичні ракети, до речі. Про чіпи від побутової техніки на росіянських військових виробах вже також неодноразово згадували.

Тож уся ця густа інформаційна завіса може й здатна переконати населення на болотах у могутності росіянського ВПК. Але це, мабуть, і весь її ефект. Бо суть ховається у фразі з повідомлення про черговий рашистський «технопрорив»: «Рішення створене ПЕРЕВАЖНО з російських комплектуючих і практично готове до серійного виробництва».

А ще пригадується історія із суперзброєю нацистської німеччини, якою марив Гітлер наприкінці ІІ світової. Щоправда, більшість цієї «вундерваффе» так і залишилась в кращому випадку на рівні прототипів.

P.S.:  Тим часом від рашистів намагається не відставати й Білорусь. Як заявив їхній голова Державного військово-промислового комітету Дмитро Пантус, щороку проводиться понад 200 дослідно-конструкторських робіт зі створення і модернізації різноманітних видів озброєнь. Ключовими напрямками він назвав «засоби нападу» та безпілотники, а також «засоби боротьби з цими ж (sic!) безпілотниками». Мілітаристи бацькові...

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: