ВРУ підтримала відставку міністра культури й інформаційної політики

НОВИНИ 27.07.2023 Коментарі 0

Верховна Рада України підтримала відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

Про це у телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Парламент підтримав відставку з посади Міністра культури та інформаційної політики Ткаченко Олександра. За - 321.

Питання призначення нового Міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і скоріш за все не буде на цьому тижні", - написав депутат.

Також нагадаємо, що дяльність міністра культури Олександра Ткаченка вже не один раз викликала суспільне збурення. Зокрема, йому закидали, що міністерство не вжило належних заходів для евакуації культурних цінностей. Цього разу хвиля невдоволення піднялась через такі факти: 500 млн грн із держбюджету на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу; дорога ідея замінити на щиті "Батьківщини-Матері" (монументальна скульптура в Києві) герб СРСР на герб України; відновлення виробництва серіалів, мовляв, задля "інформаційної та культурної безпеки" України. Всі ці ініціативи підтримало міністерство культури, однак суспільсвто закликало схаменутись і витрачати гроші на оборону.

Відтак, Президент України Володимир Зеленський 20 липня запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину,  

Фото - Укрінформ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: