Про «Дождь»

ОКРЕМА ДУМКА 07.12.2022 Коментарі 0

Я стежив за російськими ЗМІ року з 2011-2012. Професійне. До «Дождя» я втратив інтерес приблизно одразу. Чому? Вони завжди намагалися відігравати роль «клоунів у під@расів». Жодні вони, звичайно, не агенти ФСБ. Вони канонічні «корисні ідіоти», які в Росії були надто боягузливими для опозиції. І вигнали їх не за небезпеку, а тому, що вже мітла все змітала. А в Європі хлопці подумали, що тепер у них вольниця і можна будь-яку фігню городити.

Загралися в «ну це ж наші хлопчики» і «це Путін, а не бійці почали війну». І в результаті у цього тупого ведучого та його редактора це набуло форми дуже тупого та характерного висловлювання. Тепер можна скільки завгодно бігати та розповідати, що той, хто «заборонив Дождь» у 2014 Путіна підтримував та про Майдан погано говорив – і він правда підтримував, і правда погано говорив – але не він же вас навчив бути «клоунами у під@расів».

І, звісно, вони забули про національний контекст. Тому що майже всі росіяни настільки імперці, що завжди забувають про національний контекст. А Латвія від російської та радянської окупації постраждала на рівні України із поправкою на розмір. А може навіть більше. Латвійці – маленький народ, і травми таких народів відчуваються набагато сильніше. І ніхто не забув на рівні історичної пам'яті таблички «я говорю латиською», які в пізній російській імперії були аналогом «жовтої зірки».

А російські умовні «ліберали» вірять в те, що Росія з імперії зла може стати «імперією добра». Але проблема в тому, що «імперій добра» не існує. І цей кейс ще раз доводить, що УСІМ росіянам (за рідкісними винятками) потрібна примусова денацифікація, деімперіалізація та перевкладання в їх голову нормального світогляду. В якому не буде їх сраних імперських міфів про «великую и уникальную культуру» (якщо культура продукує мілітаризм і геноцид, вона вже не може бути великою, вона – хвора), «звільнення Європи від нацизму» (заміна в частині Європи нацистської окупації радянською) і «росію, яка завжди була «за хороших» (наприклад, за нацистів в 1939-1941).

А з «Дождем» усе передбачувано. Ідіоти та боягузи, які потрапили в типову ситуацію ідіотів і боягузів. Не потрібні «вдома» і ведуть себе як ідіоти «в гостях». Підсумок закономірний.

Юрій Богданов, проект-менеджер, консультант із комунікацій, Telegam-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: