Приміщення білоруського посольства в Києві пропонують передати демократичним інституціям

НОВИНИ 19.03.2024 Коментарі 0

Керівник Благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич ініціює звернення до Міністерства закордонних справ України та Київської обласної військової адміністрації. Мета – передати будинок Посольства Республіки Білорусь в Україні у тимчасове користування згаданому фонду й іншим білоруським організаціям.

Будівлю Посольства Республіки Білорусь в Україні не використовують уже третій рік поспіль – після того, як дипмісія режиму лукашенка покинула його у березні 2022 року.

«…Чи не було би доречним, зважаючи на напружені відносини між Україною та режимом Лукашенка, які склалися через участь офіційного уряду Білорусі у війні проти України на боці Росії, передати будівлю у тимчасове користування фонду «Вільна Білорусь» та організаціям, які представляють інтереси білоруської діаспори в Україні?» - пише ТГ-канал «Вільна Білорусь».

На думку керівника організації, будівля може стати місцем проведення заходів представників білоруської діаспори в Україні з метою:

  • сприяння Збройним Силам України у боротьбі з російськими окупантами;
  • збереження білоруської національної культури, традицій та звичаїв білоруського народу;
  • протидія російській пропаганді і пропаганді режиму Лукашенка;
  • популяризація історичної правди про боротьбу білоруського й українського народів проти Російської імперії, негативні наслідки перебування території Білорусі й України у складі Російської імперії та СРСР;
  • захист прав етнічних білорусів в Україні.

Окрім того, будівля посольства може стати майданчиком для розпочатого діалогу офіційного Києва з білоруськими демократичними силами.

Доповнимо, що у приміщенні можна було би облаштувати офіс керівника Місії білоруських  демократичних сил в Україні  Геннадія Манька.

Згідно з інформацією, дипустанова має заборгованість перед бюджетом України за комунально-експлуатаційні витрати й охорону.

– Було би корисно донести, що цей простір мають використовувати представники білоруської діаспори. Ті, хто сьогодні тут, в Україні, популяризували б культурні події, історичні моменти, пов’язані з боротьбою проти Російської імперії. Це допомога білоруської діаспори тим білорусам, які постраждали від російської агресії в Україні. Ігор Кизим призначений послом з особливих доручень Білорусі. Таким чином з’явився би майданчик, на якому би відбувалися ці зустрічі. На мою думку, було би важливо, щоби будівля не простоювала, щоби цей борг не накопичувався, - цитує Олексія Францкевича радіо «Рацыя».

На фото сайту racyja.com – будинок білоруського посольства, розташований у Шевченківському районі Києва на вулиці Михайла Кацюбинського, 3.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: