«Ігри дружби»: МОК засудив неспортивні провокації москви

НОВИНИ 19.03.2024 Коментарі 0

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявляє про цинічну політизацію спорту росією та звинуватив москву в порушенні олімпійських принципів через плани провести літні та зимові «Ігри дружби».

МОК зазначив, що рф розпочала дипломатичний наступ для реалізації своїх планів, йдеться у заяві, опублікованій на сайті Комітету. Для цього залучають урядові делегації та послів по всьому світу. Щоб зробити свою суто політичну мотивацію ще очевиднішою, вони навмисно обходять спортивні організації у своїх цільових країнах. А це є грубим порушенням Олімпійської хартії і водночас порушенням різних резолюцій ООН, наголошує МОК

Комісія спортсменів МОК, яка представляє всіх олімпійських спортсменів світу, виступає категорично проти використання спортсменів з метою політичної пропаганди.

Комісія навіть бачить ризик того, що уряди змусять спортсменів брати участь у такому повністю політизованому спортивному заході, тим самим використовуючи їх у рамках політичної пропагандистської кампанії.

МОК також наголосив на ігноруванні московитами антидопінгових правил: «росіянський уряд також демонструє повну неповагу до світових антидопінгових стандартів та чесності змагань. Це той самий уряд, який був замішаний у систематичній допінговій програмі на зимових Олімпійських іграх у Сочі 2014 року, а потім і в маніпулюванні антидопінговими даними».

Очікується, що путінські змагання «Ігри дружби» відбудуться у вересні 2024 року в москві та єкатеринбурзі, а «Зимові ігри дружби» – в російському Сочі у 2026 році.

Олімпійський рух рішуче засуджує будь-яку ініціативу щодо повної політизації спорту, зокрема запровадження російським урядом повністю політизованих спортивних заходів. Також МОК наполегливо закликає всі зацікавлені сторони олімпійського руху та всі уряди відмовитися від будь-якої участі та підтримки будь-якої ініціативи, яка має на меті повністю політизувати міжнародний спорт.

МОК допустив на міжнародні турніри лише росіян у нейтральному статусі та без національної символіки, які не були помічені у пропаганді війни в Україні. При цьому в командних видах спорту повна заборона на участь представників рф залишилася в силі.

Рашисти спробували хвацько зреагувати на заяву МОК, серед перших на амбразуру поліз коментатор дмітрій губєрнієв. "Логіка така: хлопці, допустіть нас до Олімпіади без застережень, і не буде жодних "Ігор дружби". І ми, можливо, навіть пожертвуємо, поїдемо на Олімпіаду зі своїм прапором та гімном і всіх переможемо. Звичайно, МОК розуміє, що до нас багато хто приїде. І це насправді так і на Іграх БРІКС, і на Іграх Дружби. Світовий Олімпійський рух переживає не найкращі часи, вони стурбовані нашими ініціативами, без жодного сумніву", - самовпевнено заявив рашаведучий, розкривши найбільший біль росіянців, яких відлучають від Олімпіади.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: