Президент України у зверненні до лідерів ЄС згадав про демократичну Білорусь

НОВИНИ 27.10.2023 Коментарі 0

Підтримати рішення про початок перемовин щодо вступу України до Європейського Союзу наприкінці цього року закликав лідерів його країн Президент Володимир Зеленський. Заклик пролунав у відеозверненні 26 жовтня під час саміту у Брюсселі. Він також згадав про Білорусь і зазначив, що її майбутнє разом з Україною у ЄС.

"Це ваше рішення стане одним із найсильніших у цьому десятилітті, і багато в чому воно визначить увесь подальший шлях Євросоюзу. Або виграє вся наша з вами Європа разом з Україною, разом із Молдовою, а в перспективі – разом із Грузією та Білоруссю, або… виграє минуле. Я впевнений, ви всі – на боці сучасної Європи. Ми повинні перемогти", - заявив очільник держави.

За його словами, перед цієїю зустріччю з лідерами ЄС він підписав важливий євроінтеграційний закон – "закон про політично значущих осіб".

Володимир Зеленський також наголосив, маючи на увазі, зокрема, росію, що у Європі та всьому світі "не місце для зневаги будь-якої нації та намагань стерти будь-яку націю", та не місце "виховувати дітей у ненависті, щоби вони зростали вбивцями".

"Ми пам’ятаємо минуле Європи. Минуле, у якому мільйони людських життів були знищені саме через те, що бракувало єдності. Такої єдності, яка є зараз. То було минуле, коли хтось один вирішував та, на жаль, мав силу вирішувати, чи має право на існування та чи інша нація.

Це наша з вами історична відповідальність – не дати минулому повернутися.

Маємо пам’ятати, що Росія зараз воює не за те, щоб залишитись у нашому Маріуполі чи Криму, а заради того, щобb могти прийти в Тарту чи Гданськ, якщо у Кремлі цього захочуть. Багато хто з вас застав таке минуле.

Росія прагне змінити кордони України не лише для того, щоби заволодіти тією чи іншою нашою областю, а щоб змінювати будь-які кордони, які їм не подобаються", - сказав Президент.

Очільник держави також подякував за допомогу в озброєнні, за розбудову військової промисловості в Україні та за санкційний тиск на росію.

Фото president.gov.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: