Авто з російськими номерами конфісковуватимуть на користь України

НОВИНИ 27.10.2023 Коментарі 0

Конфісковані автомобілі з російськими номерами у Латвії планують передавати Україні, що повинно допомогти в боротьбі з агресією росії.

Відповідні поправки Сейм Латвії затвердив у першому читанні до Закону "Про дорожній рух". Вони, зокрема, передбачають заборону перебування у балтійській країні зареєстрованих у росії транспортних засобів, повідомляє Delfi.

У законопроекті передбачено, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в росії, повинен перезареєструвати авто або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців від дня набрання чинності закону. Після закінчення перехідного періоду територію Латвії можна буде перетнути тільки транзитом і то лише один раз.

Міністерство юстиції Латвії зазначає, що з урахуванням повномасштабного нападу росії на Україну та загрози її територіальній цілісності, суверенітету та незалежності присутність зареєстрованих у росії транспортних засобів на території Латвії неприпустима.

Також транспортні засоби в росії часто не відповідають вимогам технічних вимог ЄС, а їх використання може загрожувати безпеці дорожнього руху.

Зміни законодавства ґрунтуються на роз'ясненні Єврокомісії, в якому йдеться про те, що санкції, запроваджені ЄС проти росії минулого року, поширюються і на особистий транспорт з російською реєстрацією громадян. Подібні правила, що забороняють громадянам росії перебувати на території ЄС зі своїм транспортним засобом, ухвалюють і в інших країнах.

Закон, найімовірніше, набуде чинності 15 листопада. Відповідно, термін перехідного періоду припадає на 15 лютого 2024 року.

Фото delfi.lv

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: