Президент Дуда зустрівся з екс-президентом Трампом, який блокує допомогу Україні 

НОВИНИ 18.04.2024 Коментарі 0

Президент Польщі Анджей Дуда та екс-президент США Дональд Трамп зустрілись в апартаментах Trump Tower на Мангеттені. Зустріч тривала тривала більш як дві години. Про це повідомляє Польське раді з посиланням на штаб кандидата від Республіканського партії США.

Зокрема, Анджей Дуда та Дональд Трамп обговорили пропозицію президента Польщі, щоб держави НАТО збільшили витрати на оборону до 3% ВВП.

За повідомленням Німецької хвилі, сторони також обговорили тему війни Росії проти України, а також ситуацію на Близькому Сході. 

Дуда, президентський термін повноважень якого закінчується в 2025 році, назвав їхню зустріч "дружньою" з "дуже приємною атмосферою". 

Трамп nfrj; опублікував у власній соціальній мережі Truth Social відео з Дудою, в якому сказав: "Він мій друг. Ми провели чотири прекрасні роки разом. Можливо, нам доведеться зробити це знову".

Водночас у Польщі цей приватний візит президента Дуди викликав неоднозначну реакцію, а саме з боку прем'єр-міністр Польщі Дональда Туска.

Німецька хвиля з посиланням на Reuters, нагадує, що президент Польщі Анджей Дуда, термін президентства якого збігає 2025 року, був одним із найулюбленіших міжнародних партнерів Трампа під час його президентства. Дуда навіть пропонував побудувати в Польщі американську військову базу "Форт Трамп".

Нагадаємо, цього року 5 листопада в США пройдуть президентські вибори. Скоріш за все, Дональд Трамп стане кандидатом в президенти США від Республіканської партії. 

Також додамо, що у Трампа склались непривітні стосунки з Президентом України Володимиром Зеленським. Коли Трамп був президентом США, то  зателефонував Зеленському і попросив його надати йому певні документи, що стосувались розслідування корупційної справи щодо компанії Burisma, де працював син теперішнього президента США Джо Байдена Хантер Байден. Це було відверте втручання у внутрішні справи України. Зеленськеий відмовив. Перша справа про імпечмент щодо Трампа була пов`язана саме з цим телефонним дзвінком. 

(2019 року президента Трампа звинуватили у використанні своїх президентських повноважень для тиску на українську владу з метою домогтися відкриття кримінального провадження, яке могло б зашкодити політичному опоненту Трампа Джо Байдену. Палата представників ухвалила рішення про імпічмент Трампа, однак він залишився на посаді завдяки підтримці у Сенаті, - Вікіпедія).

Фото із мережі Х.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: