Повітряна тривога: визначено єдине офіційне джерело інформування та порядок дій

НОВИНИ 03.03.2022 Коментарі 0

Відтепер сповіщення про початок сигналу "повітряна тривога" з'являтиметься лише у телеграм-каналі "Оповіщення ЦЗ". Таке рішення керівництво Львівської обласної військової адміністрації прийняло через випадок, що стався у середу, 2 березня, коли через інформаційні ресурси поширили неправдиве повідомлення про початок і завершення повітряної тривоги.

«Звертаємося до голів громад, блогерів, адміністраторів сторінок та спільнот у соціальних мережах - перестаньте самовільно писати про початок чи завершення повітряної тривоги. Ваші необережні та необдумані дії наражають мирне населення Львова й області на смертельну небезпеку. Дозволено тільки поширювати інформацію з каналу «Оповіщення ЦЗ», котрий належить департаменту цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації», - йдеться на сайті ЛОВА.

Додаток «Тривога!», про який повідомлялось раніше,  наразі лише вдосконалюється і не завжди належно  працює. Тому його рекомендовано використовувати як додатковий, а не головний канал отримання інформації про повітряні тривоги.

Дії при сигналі "Повітряна тривога"

Після сигналу тривоги необхідно увімкнути будь-який з перелічених телеканалів: Перший Західний, Правда тут-Львів, НТА, UA:Львів чи радіо: Перше, Львівська хвиля, Люкс, Вголос, Незалежність і діяти відповідно до інструкцій!

У будь-якому випадку сигнал "Повітряна тривога" означає, що потрібно виконати такі дії:

  • Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів і води та перейдіть у найближче укриття.
  • Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.
  • Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, що означає відбій повітряної тривоги!
  • Не виходьте, доки не буде дана команда "Відбій повітряної тривоги!"

Команда "Відбій повітряної тривоги!" також буде направлено лише через телеграм-канал Оповіщення цивільного захисту https://t.me/dczloda.

Ілюстративне фото: колаж

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: