Постпред Білорусі в ООН розповів про долю російської тактичної ядерної зброї

НОВИНИ 17.05.2023 Коментарі 0

Постійний представник Білорусі при Організації об’єднаних націй валентин рибаков зізнався, що російська федерація ще не розміщувала на території його країни тактичну ядерну зброю (ТЯО).

Про це він заявив у середу, 17 травня, під час дебатів кандидатів на пост непостійного члена Ради безпеки ООН на 2024-2025 роки. На це крісло претендують дві країни – Білорусь та Словенія.

Під час дебатів представник Литви заявив, що Вільнюс розглядає намір росії розмістити у Білорусі ядерну зброю як суперечність Будапештському меморандуму. Представник Литви попросив Рибакова пояснити позицію Білорусі.

«Це оголошення про розміщення тактичної ядерної зброї в Республіці Білорусь – насамперед це просто заява. Нічого у практичному плані щодо цього не було зроблено. По-друге, це суверенне рішення будь-якої держави захищати себе від будь-яких загроз і викликів, з якими країна стикається. Можу вас запевнити, що будь-яке рішення в цій галузі буде ухвалене, це буде рішення уряду Білорусі, а не якогось іншого уряду, як це малося на увазі в питанні», - сказав валентин рибаков.

Перед цим, наприкінці березня цього року, постпред Білорусі в ООН говорив запровадженні проти режиму лукашенка західні санкції є прямим та грубим втручанням у внутрішні справи незалежної держави. Мовляв, Захід прагне змінити геополітичний курс його країни і внутрішньополітичний устрій. При цьому рибаков згадував положення Будапештського меморандуму, які Захід порушує, а держави-члени НАТО посилюють військовий потенціал біля кордонів Білорусі.

З огляду на це «Білорусь послідовно й абсолютно прозоро для сусідів та всього міжнародного співтовариства вживає вимушених дій у відповідь щодо розвитку власного оборонного потенціалу».

З його слів випливало, що диктаторські режими Білорусі та росії діють у відповідь і спрямовані на зміцнення власної безпеки й обороноздатності. Про відсутність елементарних демократичних принципів у цих країнах, рибаков, звісно, змовчав. Натомість перевернув ситуацію з ніг на голову та порадив демократичному світу не втручатися у внутрішні справи Білорусі, а займатися своїми країнами, проблемами прав людини, гідного життя і здоров'я.

Нагадаємо, 25 березня російський диктатор владімір путін заявив, що рф розмістить свою тактичну ядерну зброю на території РБ. Його заява викликала негативну реакцію у більшості країн світу. Навіть Китайська народна республіка, яка використовує російську агресію у своїх інтересах, негативно сприйняла ідею путіна.

Якщо вірити росіянам, то вони переобладнали 10 білоруських літаків, які можуть нести та запускати тактичні ракети із ядерними боєголовками та передали білорусам оперативний тактичний ракетний комплекс «Іскандер», ракети якого із дальністю до 500 кілометрів можуть нести ядерний заряд.

За словами путіна, будівництво сховища для ТЯО в Білорусі мають завершити до 1 липня 2023 року.

Фото media.un.org

Також читайте: Ядерна зброя у Білорусі. До чого тут США та чи поверне Лукашенко $123 млн

Російська ядерна зброя у Білорусі: блеф чи реальність?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: