Португальська агонія московської пропаганди

НОВИНИ 23.10.2018 Коментарі 0

22 жовтня у Лісабоні презентували російській фільм «Своя республіка» Альони Полуніної, знятий на замовлення Міністерства культури РФ. Про це повідомив у мережі Фейсбук колишній львів’янин, а зараз лідер української діаспори у Португалії - Павло Садоха.

Постер пропагандистського фільму, що виправдовує дії терористів на Донбасі, джерело gorkyfilm.ru

Ще за два тижні до прем’єри, що проходить у рамках фестивалю ДокЛісабон (DocLisboa), посольство України в Португалії звернулося до організаторів фестивалю з проханням не включати до культурного фестивалю стрічку, що є відкритим елементом московської пропаганди і виправдовує тероризм.
У відповідь, отримали не тільки відмову, але й шквал типової лівацької демагогії про демократію і свободу слова.

Активісти української громади у Лісабоні не змогли залишити без уваги такі дії й організували протестну акцію проти показу пропагандистської стрічки, що виправдовує кримінальні злочини російських терористів на Сході України.

Листівки українських активістів із надписом португальською мовою "ДокЛішбоа допомагає вбивати українців"

Перед показом стрічки, активісти роздали листівки з доказами злочинної діяльності героїв фільму - терористів з батальону ДНР «Восток».

Це вже підірвало впевненість організаторів фестивалю та авторів фільму і тому, після демонстрації стрічки, на зустрічі з режисером, ведучі фестивалю спробували не давати слово представникам української громади. 
Та настрій в українців був зовсім нежартівливий, адже фільм у софт-манері фактично вибілює вбивць українського народу. Тож, після невдалих спроб організатора ДокЛішбоа перевести дискусію у площину мистецького діалогу, подальша розмова перейшла у формат доведення, що російський режисер зняла пропагандистський фільм для відбілювання кримінальних злочинців - терористів так званої "ДНР".

Врешті, режисер - Альона Полуніна публічно визнала, що підтримує "ДНР" і ворогом для неї є Українці. 

В свою чергу, українські активісти Португалії продовжать широко інформувати португальське суспільство про підтримку організаторів фестивалю «ДоЛішбоа» російської агресії і конкретно, терористичних російських угруповань, що діють на Сході України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: