Попередні підсумки масового вбивства росіян у розважальному центрі: до сотні трупів і вигоди для путіна

НОВИНИ 23.03.2024 Коментарі 0

У підмосковному «Крокус-холі» загинуло, за останніми даними, 93 особи. На росії прогнозують збільшення кількості жертв теракту. Причина загибелі вогнепальні поранення й отруєння продуктами горіння. Також різних поранень зазнала 121 особа, з них госпіталізували 107. Стан 16 поранених,серед яких 1 дитина, дуже важкий. Ще 44 особи (із них 2 дитини, перебувають у важкому стані.

Кремлівська команда терористів міжнародного масштабу налагодила через засоби російської пропаганди декілька напрямків подачі наративів: відбілити путіна та себе, відвести від себе провину за проґавлений масштабний розстріл цивільних (в основному молодь), наголосити на міжнародній підтримці та засудженні кривавої події, показати внутрішню консолідацію росіян довкола трагедії.

Спочатку, намагалися звинувачувати традиційно, Україну та Захід. Коли ж стало відомо про заяву ІДІЛ, яка взяла на себе відповідальність, акценти змістили. Чи це «гра на публіку» чи справді недолугість кремля – запитання відкрите.

Центр протидії дезінформації у суботу, 23 березня, поширив публікацію, у якій не відкидає версію причетності російських спецслужб до організації теракту.

Так чи інакше, але Україну будуть «вплутувати» до подій у підмосковному Красногорську.

Путіну доповіли про затримання 11 осіб, у тому числі всіх 4 терористів, які безпосередньо брали участь у теракті. Їх уже доправляють до москви.

У мережах показали фото розстріляного «Рено» - машина не зупинився на вимогу силовиків у районі села Хацунь Карачинського району Брянської області. Пропагандистка сімоньян уточнила, що терористи не доїхали до українського кордону 100 кілометрів.

У фсб взагалі прямо сказали, що терористи планували перетнути кордон і мали контакти на українському боці.

Можливо, цим хочуть убити двох зайців: посилити ненависть зомборосіян до «кієвскага рєжіма» і пригасити ненависть до таджиків, яких багато на росії працює чорноробами на будовах. У міністерстві закордонних справ Таджикистану після того, як пропагандисти назвали громадян цієї країни причетними до подій у «Крокусі», попросили відповідально ставитися до подібних заяв

У кремлі визнали, що отримували від інформацію від США про підготовку терактів у Москві, але вона, мовляв, мала «загальний характер, без будь-якої конкретизації». Цим самим фактично зізналися, що російські спецслужби намарно проїдають нафтодолари або ж таки причетні до організації кривавої вистави.

Вустами патрушева із кремля пролунали співчуття і побажання «якнайшвидшого одужання потерпілим». Також пообіцяли покарати винуватих.

Оголосили збір коштів родинам жертв і потерпілих і заявили, що виплатять від 500 тисяч до 3 мільйонів дерев’яних.

Схоже на те, що не залежно від того, хто насправді стоїть за терактом, путінська команда терористів спробує витиснути максимум ситуації на свою користь як у світі, так і всередині ерефії. Проте ця вигода має всі шанси бути тимчасовою. Тож доведеться влаштовувати новий, масштабніший, теракт.

Також читайте: Розстріл півтори сотні росіян у московському ТРЦ і його підпал влаштувала фсб? - відео 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: