Помирати – то з музикою! Як «вагнерівців» та «чмобіків» призвичаюють до смерті

РОЗСЛІДУВАННЯ 05.01.2023 Коментарі 0

Останнім часом найпопулярнішою темою рашапропагандистів стала... смерть. Про неї говорять, зокрема, Соловйов, патріарх Кіріл і навіть засновник приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» Євгеній Пригожин.

І що цікаво: лейтмотивом є вже не престиж та слава померлим «за царя і отєчєство». Тепер росіянців призвичаюють до думки, що життя загалом переоцінене, і смерті просто нема чого боятися – адже вона і так неминуча.

Тобто, навіть без великої мети рашистів все одно чекає могила. Де ж тут місце подвигу? Та ніде! Бо які можуть бути подвиги у загарбницькій, але програній війні?

За даними українського ГУР, росіянці розпочинають нову хвилю мобілізації з 5 січня 2023 року через брак живої сили.

Під час «першої хвилі» мобілізації до лав рашистської армії, за словами ліліпутіна, прибуло щонайменше 300 тисяч людей, а в Україні начебто перебуває 150 тисяч мобілізованих. І хоча офіційно «часткову мобілізацію» в рф завершили, вона й надалі триває у прихованому режимі.

Українська влада постійно закликає росіян здаватися в полон, щоб зберегти свої життя. Натомість чільні представники рф останнім часом усе частіше перетворюються на жерців Танатоса, запевняючи «насєлєніє», що помирати геть не страшно.

Пропаганда закликає померти

Чільний рашапропагандист владімір соловйов в ефірі свого ненависницького телешоу закликав росіянців не боятися вмирати.

- Життя сильно переоцінене. Навіщо боятися того, що неминуче? Тим більше, ну, ми ж у рай потрапимо. Смерть – це закінчення одного земного шляху і початок іншого. Але боятися цього, а виходячи з цього, щоб це впливало на прийняті тобою рішення..., - розмірковував соловйов в ефірі.

За словами пропагандиста, «жити варто тільки для того, заради чого ти можеш померти, так і має бути». Він також додав, що у російських солдатів на фронті в Україні нібито є «дуже чітке розуміння, за що вони воюють, чому вони воюють».

Його підтримали й інші учасники телешоу – мовляв, раніше росіяни жили одним днем, а тепер у них є «нематеріальна мрія, висока мета». Щоправда, її ніхто не окреслив, але ніхто і не вимагав цього робити – схоже, певний консенсус на болотах таки існує: рано чи пізно, але помирати таки доведеться.

Тут не витримав навіть Стрєлков-Гіркін: коментуючи соловйовські просторікування (а між цими двома псами режиму давно розгоряється серйозний конфлікт), він виклав свою теорію.

Мовляв, йому хороший товариш з числа прихильників юдаїзму популярно пояснив, що «у їхньому раю все не так із зарахуванням, як у християн...». І в підсумку до раю потрапляють взагалі усі євреї... й лише деякі – після «відбуття покарання» у їхньому пеклі.

- Тож відчайдушно брехати, лицемірити, мерзотно плазувати та безсоромно любити гроші Соловйов буде й надалі, незважаючи на наближення до могили. Без найменшого ризику для того, що в його розумінні називається «душею». Якщо, звісно, вона ще залишилася, а не була продана чи закладена відповідним духам..., - написав цей «феесбешник» у своєму ТГ-каналі.

Гундяєв благословляє на загибель

Трохи раніше, у вересні 2022 року патріарх Кірілл звернувся до росіянців і заявив, що «істинно віруючі люди не бояться смерті», і закликав не боятись її, у тому числі під час бойових дій, та не ухилятись від мобілізації.

- Віра робить людину дуже сильною, адже вона переводить його свідомість від повсякденності, від матеріальних турбот до турботи про душу, про вічність. І коли в людині сильний цей вимір, пов'язаний із вічністю, то він стає непереможним, тому що перестає боятися смерті, - наголосив Гундяєв.

За його словами, саме страх смерті змушує воїнів втікати з поля бою та підштовхує до зради. Але, як запевнив патріарх рпц, справжня віра знищує цей страх.

Одним словом, вірте, і помирайте, дорогі росіянці.

Шанувальник валькірій знецінює смерть

Але найбільш цинічним та брутальним виглядає «кухар ліліпутіна», засновник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин. 

Останнім часом він щоразу частіше почав з’являтись на відео із загиблими «вагнерівцями» - у моргах, на цвинтарях, серед чорних пакетів. Особливо колоритно виглядав засновник ПВК біля машини, з якої вивантажували трупи росіянців у мішках, де він обіцяє поховати бійців із почестями, і одразу ж вітає вантажників тіл із Новим роком.

Схоже, таким чином серед росіянців активно поширюють культ смерті. А саме цей культ є однією з головних ознак фашистських режимів, розповів під час включення в ефірі одного з українських телеканалів психолог Валентин Кім.

На росію цей культ зайшов через повагу до загиблих у «великій вітчизняній війні», яку у всьому світі називають ІІ-ою світовою. Тож росіянське суспільство загалом було до цього достатньо підготовлене.

Натомість сам Пригожин є цікавим персонажем цього культу насамперед тому, що він – справжній. Він так і ставиться до загиблих чи до чужої смерті, і в цьому є щось таке, що приваблює людей, які вже усвідомлюють, що ідуть на смерть, вважає психолог.

«Для них важливо бачити, що хтось знецінює смерть. Ну смерть – і смерть, загинеш – і загинеш. Із таким типажем лідера легко йти на смерть», – пояснює Кім.

Водночас тут є і проблема для росіянців: адже ватажок вагнерівців, на думку психолога, є тінню ліліпутіна, його темною стороною.

«Це те, що ти намагаєшся приховувати в собі. Це те, чому ти не дозволяєш проявитися. Але в критичні часи тінь виходить на поверхню. Пригожин – це є тінь Путіна, це жрець смерті», - вважає Валентин Кім.

І в ці темні часи саме Пригожин володіє мізками та душами росіян. Адже його зневажливе ставлення до життів своїх людей означає, що він ще більш зневажливо ставиться до життів інших людей. І з його виступів помітно, що він не тільки на фронті так зневажливо ставиться до російських вояків. Так само зневажливо Євгеній Пригожин ставиться й до російських конституції, законів, чиновників до міжнародних інституцій.

- Руйнація росії вже розпочалася. І руйнує її саме оцей типаж Пригожина – людини, яка може «вбити» російський закон заради існування оцього бандитського російського формування, - пояснив фахівець.

Проблеми в рф лише розпочинаються

«Гаряча пропозиція» готуватися до райського життя прозвучала напередодні очікуваної чергової хвилі мобілізації. Вона перегукується з філософією мусульманства, коли вірних закликають прийняти мученицьку смерть на війні проти ворогів, за що їм буде гарантовано вічне життя в потойбіччі.

Як пише у своєму ТГ-каналі журналіст Орест Сохар, імперія більше не здатна приховувати втрати гарматного мʼяса, тому повинна змінити ставлення ВРХ (великих російських холопів) до телепортації на той світ. Тим більше, що кількість 200-их орків зростає непомірно. Лише за останні 3 місяці війни віддали чорту душу 47 тис. підданих рашафюрера – а це майже стільки, скільки за попередніх 7,5 місяців.

І змінювати щось у цих підходах рашисти не збираються. Так, трохи раніше керівник російської зовнішньої розвідки Сєрґєй Наришкін непублічно повторив директорові ЦРУ Бернсу сталінську фразу: «Росія ніколи не здасться, скільки би людей не втратила на полі бою». Тепер цю філософію інсталюють у ВРХ, аби не виникало ілюзій щодо методів путінської війни. У мордорі тепер буде два типи дешевої зброї – іранські «шахеди» і православні «шахіди».

Але при цьому на росії з’являється ще одна проблема: в’язні, які пішли воювати, відчули смак крові та пороху і у яких починають закінчуватись військові контракти. Фактично на волю можуть вийти звиклі до крові та навчені поводитися зі зброєю головорізи. Що вони робитимуть, покаже найближчий час.

На думку російського соціолога Ігоря Ейдмана, навряд чи їх відпустять на волю.

- Єдиний вихід у Пригожинаутилізувати своїх зеків до того, як у них закінчиться «строк контракту». Чим він частково займається під Бахмутом. Цінність озброєних рабів для нього знижується в міру того, як добігають кінця обов'язкові шість місяців їхньої служби. З початку весни тих, хто відмовиться продовжувати контракт (тобто більшість зеків), командування свідомо підставлятиме під українські ракети або просто таємно розстрілюватиме поодинці, поки вони не зрозуміли, що їх обдурили, і не збунтувалися, - переконаний Ейдман.

У той же час рашапропагандисти повідомили про перший «дємбєль» колишніх ув’язнених з «Вагнера». За словами Пригожина, вони отримали помилування. «Відпрацювали свій контракт, перші. Відпрацювали так, як мало хто працює на цьому світі», - знову натякнув на смерть «кухар ліліпутіна».

І навів приклад бійця із позивним ГДР, який нібито на другий день після прибуття на фронт підірвав себе гранатою, щоби не потрапити в полон у районі Вуглегірської ТЕС.

- 52 роки, тридцятка була відсиджена. Загинув героїчно, - пояснив керівник «Вагнера».

Із позитивними прикладами і тут не дуже склалося. Але про два десятки колишніх зеків, які потрапили до групи помилуваних, Пригожин не розповідав нічого героїчного. Натомість рашапропагандисти повідомляють, що більшість із вагнерівців нібито збираються повернутись як звичайні добровольці, «бити нацистів, як це робили діди». Схоже, далеко їх справді ніхто відпускати не збирається. А смерть на них уже зачекалася.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: