Рашисти запускають інформаційну операцію прикриття втрат у Макіївці

НОВИНИ 06.01.2023 Коментарі 0

Схоже, що кількість трупів після удару по Макіївці насправді суттєво більша, ніж офіційно оголосило рашистське мінубивства. Через це мордором котиться хвиля невдоволення, яку потрібно терміново гасити.

Може йтися не про 89 загиблих, як офіційно повідомляли, а справді про сотні рашистських вояк, які стали «хорошими русскімі» у новорічну ніч.

Унаслідок цього зусилля рашапропагандистської машини доводиться спрямовувати на нівелювання невдоволення війною, яке зараз шириться московитськими болотами.

Усім керівникам медійних структур рф кремль відправив директиву про те, як потрібно висвітлювати ситуацію зі загибеллю значної кількості «чмобіків» у Макіївці. Як повідомив у своєму ТГ-каналі журналіст Андрій Цаплієнко, цю інфомацію він отримав з росії з посиланням на тих, хто керує інформаційними кампаніями проти України.

Як стверджує Цаплієнко, це не схоже навіть на сумновідомі «темники» часів Кучми та Януковича, адже йдеться про цілу інформаційну стратегію. Її головним завданням є пом’якшення негативу на адресу генштабу рф і політичних керманичів, призначивши в якості цапів-відбувайлів командирів російських підрозділів на окупованій території.

Для цього пропонується створити інформаційний вал різних версій причин такого «epic fail» російської армії, в якому версія про скупчення мобільних телефонів в приміщенні ПТУ №19 буде лише однією зі складових.

Поступово з калейдоскопу цих версій викристалізується основна. А саме – про присутність потужної агентури СБУ в Макіївці, яка й навела ракети на місце концентрації російських окупантів. Цю вигадану «агентуру» пропонується зв’язати з нижньою частиною тіла Рогозіна, пораненою в результаті наведення української артилерії на ресторан, де він зібрався святкувати день народження.

Мобілізованих, які загинули, пропонується всіляко відбілювати, а версію про включені мобільні телефони не надто педалювати.

Кремлівський «темник» пропонує, зокрема, таку стратегічну лінію:

- Прибрати згадку про «гш вс рф» у контексті Макіївки. Згадувати лише міністерство оборони та керівництво «сво».

- Організувати витік документів «для службового користування», які би підтверджували відповідальність командирів угруповання «на місцях», а не керівництва генштабу росії.

- Щодо втрат, то спочатку казати про 50-60 осіб, але число не має бути круглим. Потім поступово збільшувати ці цифри, розтягнувши це в часі. Певна кількість загиблих має «померти в інформаційному просторі» від ран у шпиталях або при інших бойових обставинах.

- Пояснювати у пресі та соцмережах, що насправді майже всі ракети HIMARS були збиті, і лише одна-дві долетіли до будівлі училища. А купа будівельного сміття, на яке українські ракети перетворили колишнє училище – це результат розбору завалів.

- Після серії ракетних ударів по території України через пропагандистські ресурси розповсюдити інформацію про масову загибель українських військових, «бажано», з використанням тих особистих даних загиблих солдатів, які відомі російським спецслужбам.

За інформацією українського журналіста, «темники», ймовірно, відсилає так зване «Управління суспільними проектами» путінської адміністрації, цільове завдання якого гасити соціальні пожежі в Росії. Ця структура виступає майданчиком для спілкування спецслужб, військових та медійників з метою напрацювання «правильної» інформаційної політики. Якщо саме це управління включилося в процеси гасіння, отже, соціальна пожежа може стати небезпечною для путіна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: