«Польський вектор» рашапропаганди: лякають найбільшою армією та загарбанням всієї України

АНАЛІТИКА 31.01.2023 Коментарі 0

У новий наступ на польському напрямку пішли рашистські пропагандисти. Вже певний час вони намагаються зліпити із сусідньої з нами країни потужного військового агресора, який накинув оком на українські території. І схоже, що на московії вже давно самі в цю (створену ними ж) химеру увірували.

Росіянцям ніяк не дає спокою думка, що чимало країн Європи через нинішню війну не лише допомагають Україні, але й почали нарощувати власні армії. Однією з перших посиленням власної обороноздатності перейнялась Польща.

І нічого дивного в цьому немає: чільні рашистські політики і пропагандисти неодноразово заявляли, що вже давно настав час вдарити по Варшаві. Тож її логічним кроком у відповідь стало збільшення асигнувань на оборону та закупівлю військової техніки і озброєнь.

Схоже, зараз почалася чергова антипольська хвиля у рашаЗМІ. І піднімають її достатньо переконливо, як на пересічного росіянського «інтелектуала».

«Польща зазіхнула на створення найбільшої армії у ЄС», - закинули тему на пропагандистському ресурсі EurAsia Daily (EADaily). При чому з посиланням на... турецьку газету Yeni Şafak.

Гарний хід, адже досі вважалося, що саме Туреччина володіє другими за міццю (після США) сухопутними військами, ВМС та ВПС серед усіх членів НАТО (і про це рашапропагандисти також не забули акуратно нагадати читачеві). Тож ніби зрозумілим виглядає і «зацікавлення Анкари» цим питанням.

Тому плани Варшави довести видатки на оборону до 4% від свого ВВП сприймаються майже як доконаний факт. «Війна в Україні змусила нас озброюватися ще швидше, тому ми докладемо для цього безпрецедентних зусиль», - підсилюють емоції цитатою польського прем’єра Матеуша Моравецького.

Після чого резюмують, що це «може привести східноєвропейську країну до володіння найбільшою армією у Євросоюзі». І додають, що досягнення такого оборонного бюджету Польщею може стати найбільшим відсотком витрат на військові потреби навіть серед усіх країн НАТО.

Усе, Польщу мілітаризували. Далі «для розуміння» додається ще трохи деталей: мовляв, навіть у США зараз на оборону йде 3,47% (щоправда, це $822 млрд, тоді як Варшава аж до 2035 р. збирається витратити на армію лише $100 млрд). І $10 млрд уже виділені на закупівлю зброї та техніки зі США та Південної Кореї (танки, гаубиці, ракетні системи). При цьому чисельність збройних сил РП планується довести до 250 тис. професійних військових та ще 50 тис. мали би стати до лав територіальної оборони (найбільша армія ЄС – французька – налічує зараз трохи більше 200 тис. вояків).

Паралельно з темою мілітаризації Польщі просувається наратив про намір загарбати українські території. При чому, за версією росіянців, поляків уже не цікавить територія Західної України.

- Це міф про те, що вони (поляки, - ЗІФ) хочуть відкусити частину України. Вони хочуть забрати її всю, - заявив на рашистський політолог сєргєй марков.

Він також на повному серйозі запевнив, що вже зараз у бойових діях на Донбасі під виглядом бійців приватних військових компаній беруть участь близько п'яти тисяч польських солдатів і фахівців із техобслуговування озброєння. При цьому Польща нібито готова відкрито ввести регулярні війська на українську територію, заявив політолог. Приводом для цього може стати активне просування росіянської окупаційної армії.

«Якщо Росія, припустимо, увійде на східну, південну, північну та центральну Україну, то не виключено, що поляки можуть ввести свої війська, щоб ніби взяти під контроль ці території», - «розкрив» хитрий план марков. Мовляв, Варшава надасть Києву свою армію не з альтруїстичних мотивів, а з метою окупації, спробував посилити напругу рашистський політолог.

Схоже, попередні закинуті в інфопростір наративи щодо «повернення Східних Кресів» уже не збуджують обивательської реакції. Тож доводиться іти далі та вигадувати ще більші нісенітниці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: