Польські націоналісти заснували Громадський комітет з ліквідації бандерівських пам’ятників

НОВИНИ 24.05.2017 Коментарі 0

03 травня 2017 у Перемишлі  за ініціативою осередку «Національного руху» в Підкарпатському воєводстві засновано Громадський комітет з ліквідації "бандерівських пам’ятників", куди, за повідомлення польських націоналістів, увійшли місцеві громадські активісти, представники місцевих адміністрацій та ветерани війни з ОУН-УПА. 

        Як повідомляють польські ЗМІ, виконавчим органом Комітету, який вже налічує понад 20 осіб та 4 почесних члена, є Рада Комітету, яка керуватиме його роботою і представлятиме його інтереси під час переговорів з органами місцевого самоврядування.  Головою комітету став ініціатор зносу памятника в Грушовичах, голова осередку партії «Національний рух» в Підкарпатському воєводстві Марек Кульпа (Marek Kulpa). Натомість почесними членами: Януш Слабіцкі (Janusz Słabicki, війт ґміни Стубно, на території якої 26.04.2017 в н.п. Хрушовіце був знесений пам’ятник ОУН-УПА), Станіслав Жулкєвіч (Stanisław Żółkiewicz, активний антибандерівський активіст) та Константи Копф (Konstanty Kopf, 95-річний ветеран Національних Збройних Сил (підпільна військова організація руху Опору в Польщі під час Другої світової війни), який під час Другої світової війни нібито воював з німецькими і російськими окупантами, а також з УПА).

        Основним завдання "комітету" новітні спеціалісти з памятників визначили собі "пошук юридичних обґрунтувань для знесення незаконних пам’ятників ОУН-УПА", як це було с. Хрушовіце. За словами М. Кульпи, в Польщі є ще щонайменше 15 таких пам’ятників, які комітет планує демонтувати. Він, серед іншого, висловив сподівання, що демонтажем наступних пам’ятників ОУН-УПА займуться органи місцевого самоврядування тих населених пунктів, на території яких вони встановлені.

        Більше про цих проросійських спеціалістів читайте в блозі "Черговий етап війни пам’ятників" та розслідуванні "Знищення меморіалу УПА в Грушовичах - диявол криється в деталях..."

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

на основі матеріалів rzeszow.wyborcza.pl, pch24.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: