Міфи про мільйони «українців-біженців» в Польщі руйнує офіційна статистика

РОЗСЛІДУВАННЯ 19.05.2017 Коментарі 0

Маховик маніпуляцій кількістю «українців-біженців» з початку російської агресії проти України активно розкручується в російському медіапросторі, але чим зумовлені відверто маніпулятивні заяви польської влади?

      Відповідь на запитання невже польська опозиція не скористається ситуацією, коли польська влада відкрито маніпулює даними стосовно «українців-біженців» в Польщі, дав депутат польського Сейму від партії «Громадянська платформа» Марцін Свєнціцький, який звернувся із до пані прем’єр-міністра Польщі із зверненням, в якому вимагає пояснити, звідки беруться ті міфічні мільйони чи то вже сотні тисяч українців біженців в Польщі.

      Якщо на слова представника МЗС РФ Марії Захарової, про те, що «в России находятся более 1 миллиона 100 тысяч беженцев с юго-востока Украины» вже мало хто звертає уваги, то, делікатно кажучи, «дивними» на цьому фоні виглядають подібні заяви від польської влади.

      Принагідно нагадаємо, що однією з перших медіаестафету з «українцями-біженцями» розпочала польський прем’єр Беата Шидло, яка ще 19 січня минулого року з трибуни Європарламенту гордо заявила про «мільйони біженців з України в Польщі» . Естафетну паличку з «мільйоном українців» прийняв міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, який  в березні минулого року в інтерв’ю «Польському радіо», гордо заявив, що «за деякими оцінками, Польща прийняла навіть мільйон наших сусідів з України, яких, безсумнівно, торкнулася війна через напад Росії на Україну», та підкреслив, що він намагається «завжди нагадувати про це моїм колегам, міністрам внутрішніх справ країн ЄС на зустрічах в Брюсселі».

      Проте надалі польська влада ймовірно зрозуміла, що з «мільйоном біженців» вона вочевидь «перегнула палку», і вирішила дещо понизити планку..

      До справи взявся віце-прем'єр і міністр розвитку та фінансів Польщі Матеуш Моравецький, який вже 15 лютого 2017 року під час спілкування із Deutsche Welle урочисто проголосив «ми (тобто Польща-ред.) прийняли сотні тисяч біженців з України …».

      Але всі ці заяви польських політиків впродовж 2016-2017 років на жаль не мають нічого спільного з істиною. Для перевірки їх достатньо було переглянути офіційні статистичні дані польського Управління з питань іноземців (фактично основного міграційного органу Польщі).

      І тут невблаганна статистика твердить, що

в 2014 році від українців у Польщі надійшло всього 2353 заяв про надання статусу біженця, в 2015 році – 2304 заяви з яких ЛИШЕ ДВОМ українцям було надано статусу біженця в Польщі , і як стало відомо вже із звернення Марціна Свєнціцького до Беати Шидло, в 2016 – 5852 заяви, з яких статус біженця отримали ЛИШЕ – 34 українські громадяни.

      ТАК ЗВІДКИ Ж БЕРУТЬСЯ В ПОЛЬЩІ ЦІ ПРИМАРНІ «МІЛЬЙОНИ» ЧИ ТО ВЖЕ ЗАРАЗ «СОТНІ ТИСЯЧ» БІЖЕНЦІВ ?!

      Ми умисно залишили відповідь на це запитання на ваш розсуд, проте не може відмовити собі у постановці ще цілого ряду логічних запитань, які не дають нам як журналістам спокою:

  1. З якою метою польська влада здійснює підміну понять – коли трудові мігранти, чи переселенці видаються за біженців ?
  2. Чи не грають польські політики у небезпечну гру із ЄС, коли використовуючи українців на своїй території доводять ЄС, що вони несуть страшні збитки у зв’язку із «мільйонами чи сотнями тисяч біженців» з України - яких звісно треба обійняти всією повнотою міжнародного захисту (надання житла та засобів для проживання, соціальна адаптація, підтримка соціальних інтеграційних ініціатив тощо)?
  3. Чому заяви польських посадовців так легко розбиваються об граніт статистичних даних Управління з питань іноземців Республіки Польща? Тобто як 36 (ТРИДЦЯТЬ ШІСТЬ)!!!! українських громадян, яким польська сторона надала ОФІЦІЙНО статус біженця за період 2015-2016 років стали мільйонами??
  4. Чи можна говорити про те, що в черговий раз постає питання викривлення реальності в угоди політичній кон'юнктурі?

      І на завершення ...

      Якщо до російських заяв про «мільйони біженців» українці вже звикли, оскільки потік «інформаційного сміття» з вуст російських «іхтамнетов» вже нікого не дивує, то як реагувати українській владі на такі маніпуляції з польського боку? Невже польська правляча партія не усвідомлює, що в теперішньому інформаційному світі свідома чи несвідома «дезінформація» одразу буде використана опозиційними силами для їх дискредитації?

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: