Польща залучить прикордонників з інших країн

НОВИНИ 05.07.2024 Коментарі 0

Уряд Польщі прагне посилити охорону країни на східних рубежах за допомогою прикордонників із Німеччини, Греції та Фінляндії.

«Варшава сподівається на допомогу прикордонників і поліцейських з Німеччини, Греції та Фінляндії під час патрулювання кордону з Білоруссю», - повідомляє DW із посиланням на Reuters і високопоставленого польського чиновника.

"Триває підготовка, і це країни, які мають великий досвід в охороні кордонів. Особливо, наприклад, досвід Греції може бути дуже корисним", - розповів польський чиновник.

Frontex – прикордонна служба Європейського Союзу –від початку 2024 року фіксує збільшення майже удвічі кількості мігрантів, які намагаються потрапити до ЄС через східний кордон.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив про можливість закриття кордону з Білоруссю. Йшлося про вантажні перевезення, у яких зацікавлений білоруський режим. Варшава таким чином хотіла натиснути на офіційний Мінськ з метою домогтися звільнення політв'язня журналіста польського походження Анджея Почобута і припинення міграційної кризи на кордоні з Білоруссю, через який

На фото зі сайту strazgraniczna.pl: польські прикордонники ліквідували чотири організованих злочинних групи, що займалися контрабандою цигарок із Білорусі до Польщі. У справі фігурує 38 осіб. Цигарки перевозили нелегально вантажними потягами, які прямували через залізничний прикордонний перехід у Тересполі. На території Польщі сигарети вивозили з колійної зони легковиками автомобілями та бусами. Тютюнові вироби перепродували заздалегідь визначеним покупцям. Кошти у Білорусь за поставлений товар передавали через водіїв вантажівок і поїздів, які виїжджали у відрядження на територію Білорусі.

Від 3 липня 2019 року по 14 жовтня 2021 року контрабандисти переправили у Польщу 1 674 500 пачок цигарок на суму понад 11,7 мільйона злотих. Більшість підозрюваних зізналися у вчиненні інкримінованих їм злочинів. 24 підозрюваних подали заяви про добровільне відбування обумовленого покарання. Щодо 10 осіб обрано запобіжні заходи у вигляді тимчасового арешту. Накладено заставу на майно вартістю понад 10,7 мільйона злотих.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: